Znao je da je pozitivan na koronu, ali je organizirao kućnu zabavu; Bursać zarazio suigrače, sud ga je kaznio

Srpski košarkaš Aleksandar Bursać osuđen je na 6 mjeseci zatvora koju neće morati odležati ako ne ponovi djelo za koje mu je izrečena kazna, piše srpski Blic.

Naime, igrač Zadra je 13. siječnja imao je susret s policijom koja je podnijela kaznenu prijavu protiv njega zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Iako je srpski košarkaš u to vrijeme bio u izolaciji, sud je kasnije utvrdio da je samovoljno kršio mjeru liječenja kod kuće tako što je organizirao zabavu na kojoj su bile još četiri osobe.

Kako se ispostavilo, na zabavi je bilo i Bursaćevih suigrača čiji test je bio pozitivan ubrzo nakon zajedničkog druženja.

Okrivljeni nije postupio u skladu s propisima kojima nadležni državni organ nalaže izdvajanje pacijenata radi prevencije i suzbijanja zaraznih bolesti među ljudima, što je predstavljalo opasnost od širenja zaraznih bolesti, čime je izvršio kazneno protiv zdravlja ljudi – širenje i prenošenje zaraznih bolesti, upravo ovako glasi dio presude koja je nedavno postala pravomoćna.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...