Žuvela: “HDZ kaže da Enio nije iša u školu. Slažem se. Triba je doktorirati u Osijeku poput veleuma Mihanovića”

Jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća obilježila je burna rasprava na aktualnom satom. Gradonačelnika i njegove političke partnere najviše je iznerviralo izlaganje Enija Meštrovića koji je najavio kako više neće podržati niti jedan projekt koji stiže iz Gradske uprave. Razlog je neprovođenje izglasanih amandmana klubova Neovisnih i Akcije mladih te SDP-a.

Nakon što su se vijećnici razišli, uslijedila su priopćenja prozvanih aktera priče, gradonačelnika Branka Dukića koji je zaigrao na patetiku, kazavši kako “u idućem razdoblju neće proći ništa – ni vrtići ni škole, ni ceste, komunalne lučice”, a sve zbog samovolje jednog čovjeka. Zadarski HDZ otišao je korak dalje, poručivši Eniju da je “prevrtljivac i lažov”. Zaustavljanje izrade plana za školsku dvoranu Tehničke škole Zadar objasnili su riječima “znamo da ti izgradnja škole ne predstavlja ništa, jer ionako u školu nisi htio ići”.

Ivo Žuvela, vijećnik Zadarske županije, iako direktno neinvolviran u politička previranjima na Narodnom trgu, osjetio je potrebu stati u obranu kolege Meštrovića.

Prenosimo dio njegovog razmišljanja na ovu temu:

“Spočitava se Eniu da je protiv školskih projekata jer nije iša u školu. Slažem se. Triba je doktorirati u Osijeku i poput veleuma Vice Mihanovića i prosipat pamet svima a da pritom nije u stanju objasniti pasus iz svog doktorata.

Ups, nije u HDZ-u. Ispričavam se prepametnim članovima, od kojih su mnogi iza rešetaka.

Zbog puste pameti i poštenja.

“Nijedna politička opcija nije više naštetila Zadru od NL Enia Meštrovića!” Imate vi (namjerno malim slovom) ogledalo doma??

Tko o čemu, kurva o poštenju! Ali za razliku od vas moralnih, stručnih i hrvatskih vertikala, kurva ne zarađuje na tuđoj…muci.

Kad sam bio na praksi nakon 2.godine faxa, jedan stariji liječnik pred mirovinu na Medicini rada me pitao:
-Pa kolega, zašto medicina?
-Na stranu što su ljudsko tijelo i um nešto najizazovnije i najkompleksnije na ovom svitu, zar ima ičeg ljepšeg od pomaganja ljudima?, rekao sam mu.

Znate šta mi je odgovorio?
“E moj kolega, sto puta ćete čovjeku biti na pomoći. Sto i prvi put ili nećete moći ili, na kraju krajeva, nećete više htjeti i bit ćete prozvani smećem, dnom dna. Odreći će Vas se. Takvi su Vam ljudi…”.

E, sad Vam na tu “ljudsku” kartu igra HDZ. Nema veze što su Vas trideset godina gazili, varali, pljačkali…sad Vam je za sve kriv neki Enio!

Oni su oličenje poštenja i hrvatstva! Samo oni su Hrvati i samo oni vole Hrvatsku.
Pa makar i iza rešetaka ili s DORH-om za vratom. Jer, takva ljubav ne poznaje granice.

Mi ostali smo valjda Marsovci, neškolovana horda (citirano).

Ne, nisam Eniov glasnogovornik. Ja sam Ivo i neke stvari bi drugačije. Kao što bi on na mom mjestu. Ne slažemo se u svemu.

Ali zapamtite, obojica smo pred Vas stali svojim imenom i obrazom, bez fige u džepu.

Zajedničko nam je da nam je puna pipa pljačke, diobe po raznoraznim osnovama, poziranja, samohvale i etiketiranja drugog/drukčijeg samo da bi se punilo nečije džepove.
Na Vaš račun.
I za sebe ništa ne tražimo.

Osim pravičnijeg, poštenijeg i humanijeg društva u kojem živimo. Samo smo postali omiljena meta onih i onakvih kakvi nikad ne bi željeli biti. Nas nisu tako odgajali.

Iz ideala smo se postavili na vjetrometinu kojekakvim spodobama.
Imajte to na umu prije nego nas a priori osudite!

Priznajem, sebičan sam-prvenstveno mislim u kakvom će okruženju moja djeca rasti i realizirati sebe. Samo, u tom boljem okruženju vidim i Vašu, bilo čiju djecu!

Ne nasjedajte stranačkim prozirnim priopćenjima pojedinih prozirnih medija, samo pogledajte gdje su Vam klinci iz susjedstva.

Sve će Vam biti jasno.”


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...