Zvonimir Ridl iskreno: “Očekivao sam ovo od ekipe iz NO, već sam klubu oprostio veliki novac!”

Nadzorni odbor KK Zadar na svojoj sjednici prije dva dana smijenio je sportskog direktora Zvonimira Ridla, sljedećih nekoliko dana razgovarat će se sa svim ostalim kandidatima koji se već bili javili na javni poziv za ovo radno mjesto.

Kontaktirali smo Ridla, koji je u klub došao u ožujku, potpisavši ugovor na 17 mjeseci, dakle, klub će mu morati isplati sve preostale plaće, što nije mali iznos.

Zvone jesi li dobio pismeno od KK Zadra da si smijenjen?

Ništa nisam još od NO oko moga razrješenja napismeno nisam dobio! Na kraju krajeva, znaju se uvjeti kad se s nekim raskida ugovor, sve to lijepo piše u ugovoru. Čekam da mi se iz kluba jave, pa ćemo vidjeti. Moram dobiti nekakav papir s obrazloženjem zašto sam smijenjen, a ne ovako preko medija, ništa nisam dobio, nikakvu obavijest o razlogu otkaza, jednostavno ništa. Naravno da me moraju platiti!. Još sam sportski direktor kluba, jer nisam dobio nikakvo pismeno rješenje, dok god se ne ispoštuje ono što stoji u ugovoru meni ide radni odnos!

Znači morat će te isplatiti?

Ostajem i dalje navijač KK Zadar, ali već sam jednom klubu oprostio velike novce! To dobro zna i trener Danijel Jusup koji se spominje kao novi trener. U njegovom periodu dok je vodio KK Zadar ja sam klubu ostavio fine novce, koje nikada nisam tražio natrag! U klub sam prije tri mjeseca došao pošteno raditi,  tako sam se i ponašao, pošteno sam se odnosio prema baš svakome i znam raditi posao sportskog direktora. Imam s klubom svoj legalno potpisani ugovor, a ne nelegalni kao što sam pročitao da je izjavio predsjednik NO Rubeša. Da je ugovor bio nelegalan, ne bih ga niti potpisao.

Očekivao si smjenu?

Očekivao sam ovo od te ekipe iz NO. Mislim kako ove smjene nisu pametno rješenje, poštivam njihovu odluku, ali vrijeme će suditi da li su bili u pravu!

Tri mjeseca je brzo proletjelo?

Radio sam od jutra do mraka, sa svojim suradnicima, po petnaest sati dnevno. Imao sam namjeru preko svojih veza dovesti i neke nove dobre igrače, kao i novog trenera, i to ispod cijene! Koji trener? Ne mogu vam sad kazati, bit će vremena kad raskinem ugovor.

Smijenjen je i direktor Željko Žilavec, dok voditelj marketinga i glasnogovornik Toni Jeričević svojevoljno želi napustiti klub?

Ostat ću lojalan Žilavcu koji je bio nadasve fer i zna raditi posao direktora! Uvijek ću ga poštivati. Bili smo dobra ekipa zajedno s Jeričevićem, i takva ekipa i treba raditi u KK Zadar, a ne netko tko klubu nije lojalan, onda tu sreće nema!

Imaš li planova za dalje?

Imam nekoliko poslovnih ponuda, ali nakon svega, trebat će mi jedno desetak dana da se malo odmorim, restartam, kako bih mogao razmišljati što i kako dalje. Posljednja tri mjeseca u klubu, jednostavno sam se polomio.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...