Aktualac na Anteni Zadar: Pojašnjavamo smjernice za gospodarstvo, dvojno iskazivanje cijena…

Od 1. siječnja 2023. službena valuta u Hrvatskoj bit će euro. No do tad treba cijeli  sustav prilagoditi toj promjeni, a upravo je to tema današnje emisije Aktualac u programu našeg radija.

Osim samim građanima, novoj valuti moraju se prilagoditi i poslovni subjekti. Tim povodom naša današnja sugovornica bit će Branka Augustinović, načelnica Sektora za zaštitu prava potrošača pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

Pojasnit će kojih se smjernica hrvatsko gospodarstvo mora držati u prelasku na euro, doznat ćemo i što je s kupovinom preko interneta kad je u pitanju dvojno iskazivanje valuta kao i što se sve mora nalaziti na računu prilikom izdavanja istog.

Aktualac emitiramo u 15:15 sati.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...