Cestitka_Uskrs

Barem jednog Hrvata dobro ide u košarkaškim kvalifikacijama za SP; Zadarski trener Dario Gjergja “razbio” Srbiju usred Niša!

Hrvatski stručnjak na klupi Belgije Dario Gjergja sa svojom je ekipom svladao jaku Srbiju u Nišu sa 74:73 i napravio je novi korak prema Svjetskom prvenstvu…

Barem jednog Hrvata dobro ide u kvalifikacijama za košarkaško Svjetsko prvenstvo 2023. Zadarski trener Dario Gjergja opet s Belgijom radi sjajan posao te je svladao Srbiju za kraj skupine A i s 4-2 omjerom ide u drugi krug.

Utakmica u Nišu započela je u nedjelju, kad i dvoboj Slovačke i Latvije, ali je nakon nekoliko minuta nestalo struje u dvorani pa je dvoboj prebačen za ponedjeljak, a Belgijce to nije poljuljalo na gostovanju.

Premda su oboje znali da idu dalje jer na dnu skupine je Slovačka bez pobjede, ipak je ovo važno za Belgiju jer svaka se pobjeda prenosi u drugi krug, a ovime je Gjergja osigurao pobjedu viška u odnosu na Srbiju i bolji međusobni omjer, piše sportnet.hr.

Srbi su u posljednju dionicu ušli s viškom od sedam poena, ali uslijedio je veliki preokret koji je zaključen 39 sekundi prije kraja polaganjem Emmanuela Lecomtea za 74:73 i pobjedu.

U zadnjim sekundama tricu za Srbiju promačio je Vanja Marinković, a u zadnje tri sekunde nisu Srbi uspjeli uputiti šut na koš i natjecanje po skupinama završavaju s 3-3 omjerom. Belgija je druga s 4-2, a Latvija je zauzela vrh skupine s 5-1.

Lecomte je imao 16 poena, kao i Retin Obasohan, dok je poen više ubacio Ismael Bako. Kod Srbije je Marinković zabio 14, Nemanja Bjelica 12, a Aleksa Avramović 11.

Dario Gjergja, toliko puta spominjano ime među hrvatskim “kormilarima”. Košarkaškim, naravno, pa zar odmah na igru pod obručima ne asocira poznato prezime, napisano bez obzira u kakvim sličnim varijacijama. Inačicama.

Na privremenom radu u belgijskom košarkaškom prvenstvu, kupi na tamošnim parketima i klupi pokal za pokalom, baš sve što se ponudi u “basketaškim” okvirama nađe se u njegovim i klupsklim vitrinama.

Mogli bi danima i mjesecima, opet i po tko zna koji put, lamentirati o tome kako to da za bilo kakav značajan iskorak, u bilo kojemu životnom cilju, mladi i nadareni moraju otići iz rodnog grada, istoga onoga koji konstantno vapi za stručnim kadrovima.

Možemo trošiti i tintu i papir i oplakivati “metropolis“ uronjen u “blato“ nesposobnosti i besperspektivnosti, ali nema smisla. I nećemo, jer tekst bi morao biti pozitivan, kakav je bio i ostao glavni lik članka…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...