Bill Gates donirao 6 milijardi dolara: “Ne želim više biti na listi najbogatijih”

Bill Gates je ovaj tjedan donirao 6 milijardi dolara u pokušaju da siđe s liste najbogatijih ljudi na svijetu, prenosi Lad Bible.

Gates je nedavno izjavio da će pokloniti gotovo sve svoje bogatstvo u budućnosti nakon što je ovog mjeseca obećao donirati 20 milijardi dolara humanitarnoj Zakladi Billa i Melinde Gates.

Donirao dionice

Čini se da brzo ispunjava svoje obećanje, podnesci Komisije za vrijednosne papire i razmjenu (SEC) pokazuju da je osnivač Microsofta donirao skoro 5.2 milijarde dolara vrijedne dionice Canadian National Railway Co svojoj dobrotvornoj zakladi ovog tjedna. Podnesci od petka, 22. srpnja, također pokazuju da je Gates u četvrtak zakladi poklonio 995 milijuna dolara vrijedne dionice Deere & Co.

Prema Bloombergu, Bill Gates sada vrijedi 112 milijardi dolara, iza Elona Muska, Jeffa Bezosa, Bernarda Arnaulta i Gautama Adanija. U intervjuu za Forbes objasnio je kako u potpunosti namjerava slijediti načelo “daj dok si živ”, koje je popularizirao biznismen i filantrop Chuck Feeney, koji je s Robertom Millerom 1960. godine osnovao trgovačku tvrtku Duty Free Shoppers u zračnoj luci.

“Moj smjer putovanja je jasan”

Gates je izjavio: “Maknut ću se s vrlo vidljivog dijela popisa s još samo dva dara ove veličine. Maknut ću se s vrha liste. Da bih se u potpunosti maknuo s liste, trebat će mi neko vrijeme, ali moj smjer putovanja je jasan.”

Bill i Melinda Gates, s donacijom od 20 milijardi dolara, došli su do ukupnog iznosa donacija od 55 milijardi dolara. što ih čini najvećim filantropima svih vremena, ispred Warrena Buffeta koji je donirao 48 milijardi dolara, većinu također Zakladi, javlja Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...