Bivši urugvajski nogometaš Gustavo Poyet: “Modrić je najbolji nogometaš kojeg sam trenirao”

Bivši urugvajski nogometaš Gustavo Poyet, koji je bio trener Luki Modriću u londonskom Tottenhamu, rekao je da je 36-godišnji veznjak Hrvatske i Real Madrida najbolji igrač kojeg je ikada trenirao zbog “svoje kvalitete” i “razumijevanja nogometa”.

“Kad bih morao odabrati najboljeg nogometaša od svih koje sam trenirao, to je bez sumnje Modrić. Zbog svega. Zbog razumijevanja nogometa, zbog ravnoteže koju daje igri svoje ekipe i zbog svoje kvalitete. On je najkompletniji igrač”, izjavio je 54-godišnji Poyet u intervjuu objavljenom u petak u španjolskim internetskim novinama El Confidencial.

Poyet je od veljače izbornik Grčke, a bio je pomoćni trener Tottenhama od 2007. do 2008.

“Modrić je igrač drugačije, različite razine. Prije godinu dana činilo se da mu je došao kraj, no sada se čini da njegovoj karijeri nikada neće doći kraj. Svaki put je sve bolji i bolji”, napomenuo je Poyet koji je bio i glavni trener engleskih Brightona i Sunderlanda, atenskog AEK-a, Real Betisa, Bordeauxa, kineske Shenhue i čileanske Universidad Catolice te pomoćni trener Swindon Towna i Leedsa.

Luka Modrić je u kolovozu 2012. otišao iz Tottenhama u Real Madrid s kojim je u lipnju produžio ugovor do ljeta 2023. S “Kraljevskim klubom”, s kojim je osvojio 20 trofeja, od čega pet Liga prvaka, nalazi se na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Talentiran je i fizički spreman. Čuva se, igra pun želje i strasti te koristi svoje iskustvo. Zahvaljujući svemu tome čini razliku na terenu”, istaknuo je Poyet.

Kapetan hrvatske reprezentacije najstariji je igrač Real Madrida pa je aktualni prvak Europe i Španjolske doveo prošli mjesec 22-godišnjeg francuskog veznjaka Aureliana Tchouamenija iz Monaca.

Tchouameni je bio u podmlatku Bordeauxa, dok je glavni trener tog francuskog kluba bio Poyet.

“Tchouameni može igrati na raznim pozicijima na sredini terena. Može biti pozicioniran povučen ispred braniča, biti sam na sredini ili igrati u sustavu s dva igrača na sredini. Ističe se snagom”, rekao je Urugvajac.

“Ne mora uspjeti već u prvoj utakmici koju odigra za Real Madrid. Potrebno mu je razdoblje prilagodbe. Na sredini su ondje Casemiro, fantastični Kroos i Modrić za kojeg se čini da nikada neće prestati igrati. Pa ipak, njih trojica neće vječno ostati ondje pa je dobro da im konkuriraju mladi Tchouameni, Camavinga i Valverede”, dodao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...