Cestitka_Uskrs

BK Zadar odličan na utrci u Sloveniji, tajnik Neven Pavić: “Naši mladići imaju perspektivu za svjetski vrh!”

Sa posljednjom četvrtom etapom voženom u Novom Mestu jučer je završila etapna biciklistička utrka „Kids tour of Slovenia“ na kojoj je mladi zadarski kadetski reprezentativac Hrvatske Luka Škara, član BK Zadar, ostvario izvrstan rezultat osvojivši drugo mjesto generalnog poretka.

Luka je već nakon prve brdske etape na kojoj je bio drugi, pokazao da ove godine ima priliku za visok plasman, te je sa devetim, četvrtim i šestim mjestom, u  tri dana natjecanja zadržao drugu poziciju u konkurenciji  60 najboljih kadeta iz Slovenije, Mađarske, Italije, Hrvatske i Srbije.

Od zadarskih vozača u reprezentativnom dresu odličan rezultat na svojoj prvoj međunarodnoj utrci ubilježio je i Luka Srbić u kategoriji do 14 godina, koji je zauzeo 9. mjesto ukupnog poretka, dok je na dvije posljednje etape je bio osmi.

Tajnik BK Zadar Neven Pavić ponosan je na rad u mlađim kategorijama kluba.

Ostvarili smo fantastičan rezultat najbolji od svih ostalih hrvatskih reprezentativaca! Pogotovo bi tu istaknuo rezultat Luke Škare u kadetima koji je na svjetskoj razini. S obzirom da Slovenija ima prvaka u Tour de Franceu, onda možete zamisliti koliko su jaki njihovi kadeti. svaki naš plasman u Sloveniji među prvih deset je vrhunski rezultat, dok je među tri rezultat svjetskog nivoa. U BK Zadar godinama već imamo bicilliste u mlađim kategorijama koji imaju perspektivu da se razviju u bicikliste svjetskog vrha, oduševljeno je kazao tajnik kluba Neven Pavić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...