Carinska uprava upozorila građane na novu internetsku prevaru – ne nasjedajte!

Carinska uprava upozorila je građane da se internetom širi novi pokušaj prevare i krađe osobnih podataka preko phishing poruka.

Prevaranti žele da ljudi plate nepostojeći carinski dug pa Carinska uprava poziva građane da pojačaju pažnju kod otvaranja takve elektroničke pošte sumnjivog sadržaja.

“Ministarstvo financija, Carinska uprava zaprimila je više dojava, iz kojih proizlazi da su građani na svoje adrese elektroničke pošte zaprimili obavijesti, od strane nepoznatih osoba, kojima ih se obavještava da će im putem međunarodne kurirske službe FedEx biti dostavljena pošiljka čija je vrijednost veća od 2.500,00 gourdea (haićanski gourd – valuta Haitija).

Nadalje, izvješćuje ih se da na pošiljku treba obračunati davanja na ime carine i PDV-a te da se prije izdavanja pošiljke treba što žurnije uplatiti 1.050,00 eura. Dokument je ovjeren nevjerodostojnim pečatom, nepostojeće carinske administracije te potpisom osobe koja je dužnost ravnatelja Carinske uprave obnašala prije više od pet godina”, upozorili su iz Carinske uprave, javlja Index.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...