CERT upozorava na novu prijevaru na WhatsAppu: Nude vam dobro plaćen posao koji ćete raditi od kuće? Razmislite ponovno!

Hrvatski CERT, nacionalno tijelo za prevenciju i zaštitu od računalnih ugroza sigurnosti javnih informacijskih sustava u Republici Hrvatsko, objavio je na svojim profilima na društvenim mrežama upozorenje na prijevaru koja kruži WhatsAppom.

Kako navode radi se o kampanji potencijalno zlonamjernih poveznica, no nisu naveli što bi se točno moglo dogoditi ako primatelji poruke kliknu na nju.

Kad smo pokušali provjerili poveznicu, ona nas je odvela na chat koji se predstavlja kao Galaxy Media Promotor, no malo guglanja pokazalo je da to baš i nije pravi profil.

Što bi se moglo dogoditi da smo kliknuli na poveznicu?

Teško je reći (nismo željeli izazivati sreću), no najizgledniji scenarij je da bi se našli u nekoj grup ili na listi brojeva koji će dobivati različite neželjene poruke, promocije, a nije isključeno ni “neželjene zlonamjerne programe” poput virusa, malwarea ili spywarea.

Stoga, radije izbjegavajte ponude koje zvuče predobro da bi bile istinite. Vjerojatno nisu, piše Zimo.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...