Danas će biti dosta grmljavine i kiše, promjena i na Jadranu, Paški most otvoren za sav promet

Djelomice sunčano i nestabilno, mjestimice će biti kiše i grmljavine, vjerojatnije u Istri, Gorskom kotaru, Lici te u Dalmaciji, posebice u njezinoj unutrašnjosti, prognozira za srijedu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar u većem dijelu unutrašnjosti slab, u gorju umjeren sjeveroistočni.

Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita ujutro te ponovno navečer s olujnim udarima, a uz poneku neveru i drugdje može kratkotrajno biti pojačanog vjetra.

Najviša dnevna temperatura većinom između 29 i 34 stupnja Celzijeva.

Stanje na cestama – HAK

Za sve skupine vozila otvoreni su:

  • autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče;
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb;
  • Paški most;
  • Krčki most.

Na cesti (A8) između tunela Učka i čvora Matulji prekinut je promet između čvorova Matulji (raskrižje Uho) i Veprinac, zbog prometne nesreće.

Vozilo u kvaru na autocesti A7 između čvora OREHOVICA i čvora ŠKURINJE u smjeru GP Rupa. Vozi se uz ograničenje brzine 50 km/h.

Pelješki most otvoren je za promet u oba smjera.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državnoj cesti od mjesta do čvora Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58017) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja (DC8) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...