Denis Pleslić EKSKLUZIVNO za Antenu Zadar: “Imat ćemo momčad sa zadarskim igračma i zadarskim trenerom!”

Denis Pleslić je u razgovoru za naš portal iznio puno zanimljivih stvari o tome što mu je činiti na mjestu sportskog direktora kluba. Pleso je dodao kako se ne plaši pritiska javnosti, te kako je spreman na sve!

Pleso, novi si sportski direktor, prvi dojmovi?

 

-Naravno kako mi je drago biti sportski direktor KK Zadar, to je za mene veliki izazov. Dosta sam vremena proveo u klubu, i znam kako klub funkcionira. Točno znam što se traži, pogotovo u seniorskoj selekciji kroz omladinski pogon. Upoznat sam sa svim stvarima kao i s budžetom kluba za sljedeću sezonu.

Koji su tvoji prvi potezi?
-Prvo ćemo razgovarati s potencijalnim kandidatima za trenera, a trener će biti naš iz Zadra, nakon čega idemo u slaganje rostera za iduću sezonu.
Treneri iz Zadra, spominju se Danijel Jusup i Hrvoje Vlašić?
-Da, oni su treneri iz Zadra, razgovarat ćemo s njima.
Koji su ciljevi u novoj sezoni?
– Pošto posljednjih deset godina nismo bili iznad 50 posto omjera pobjeda i poraza u ABA ligi, moramo imati nekakav dugoročni plan, tako da tu prvu godinu idemo preko tih 50 posto, da podižemo razinu iz godine u godinu. Cilj je da budemo konkurentni i da razvijamo naše domaće mlade igrače, a ne da nam odu negdje drugdje. Želim da naši mladi igrači budu nositelji igre, da kroz jedno vremensko razdoblje njihova razvoja, upravo ti naši mladi igrači nose rezultat! Želimo selektirati kvalitetne igrače, ABA liga je zahtjevna, moramo, dakle, napraviti selekciju igrača koja će biti konkurentna!
Mladi Tomislav Buljan je raskinuo ugovor, ima li šanse da ga zadržite?
-Pregovarat će se s njim! Buljan je pokazao da može, pokazao je kvalitetu, on bi trebao biti nositelj naše igre u sljedećoj sezoni. Moramo ponovno stvoriti tu čvrstu zajedničku simbiozu između navijača i igrača, i to je jedan od ciljeva.
Hoćeš li se snaći u novoj funkciji?
– Znam kako funkcionira ABA liga i PH, znam koji se igrači na tržištu traže, znam kako funkcionira cijeli taj sustav. Prošao sam i Euroligu i ULEB Cup, imam taj kriterij igrača odabira igrača, točno znam posložiti kvalitet igrača za određena natjecanja. Znam tko može biti nositelj igre na parketu, a tko ne može, i u kojoj ulozi.
Računaš dakle na naše mlade zadarske igrače?
-Svakako, cilj je okupiti većinu naših zadarskih igrača, da to bude zadarska momčad! Imat ćemo pored naših zadarskih igrača  i određena pojačanja, ovisno za koju poziciju nam budu trebali. Ali cilj je jasan, bit će to momčad sastavljena od zadarskih igrača sa zadarskim trenerom! Cilj je da se razvijaju igrači iz našeg zadarskog bazena, u kojem ima dosta mladih kvalitetnih igrača.
Znači možemo očekivati veći broj igrača iz juniorskog sastava, koji će biti u rosteru prve momčadi?
– Naravno, oni će sigurno participirati i biti u rosteru seniorskog sastava, ide se tim putem da to tako i bude. Svi ti igrači iz omladinskog pogona koji će prijeći u seniore se moraju razvijati, mora se pratiti i njihov razvoj kroz stručan način, tako da ti naši mladići u pravom trenutku dobiju priliku! Naravno da ćemo pokušati imati i kontinuitet rezultata, jer nitko u porazima nije uspio razviti mladog igrača. Želimo opet stvoriti pobjednički mentalitet, i da to osjete navijači!
Očekuje te pritisak zadarske javnosti i navijača?
– Ja sam spreman na sve!
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...