Društveni život malih urbanih prostora večeras u Kino Zoni

Tijekom 2021. godine Grad Zadar počeo je s radom na izradi Plana upravljanja kulturno – povijesne cjeline grada Zadra. Iste godine provedena je prva, analitička faza rada te su provedene fokus grupe, predavanje i istraživačke aktivnosti u kojima su sudjelovali dionici iz javnog, privatnog i civilnog sektora te zainteresirani građani.

Ove godine krenuo je rad na finalnom dokumentu u sklopu druge faze te se također nastavlja i sa provedbom participativnih aktivnosti.

Tijekom današnjeg dana provest će se sastanci Koordinacijskog i Partnerskog vijeća te dvije radionice: poslijepodnevna sa predstavnicima javnog i privatnog sektorom te predvečernja sa predstavnicima civilnog sektora i građanima.

Kao kulminaciju participativnog procesa, večeras će se u Kino Zoni prikazati dokumentarni film „Društveni život malih urbanih prostora“, redatelja, naratora i autora istoimene knjige, Williama H. Whytea. Kroz jednosatno putovanje autor istražuje razloge uspješnosti i neuspješnosti javnih prostora, dinamiku ljudskih interakcija koje mijenjaju urbani prostor te prenosi iskustva upravljanja javnim površinama.

Projekcija filma „Društveni život malih urbanih prostora“ na rasporedu je sutra, 29.07. u 22 h na ljetnoj pozornici Kino Zone (Poljana Branka Stojakovića, ispred Kazališta lutaka Zadar). Ulaz na projekciju je besplatan!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...