Erlić: “2018. sam govorio o ogradi na Muraju, ne na bedemima u Perivoju. Ovaj nemili događaj služi za privlačenje medijskih reflektora”

Nakon tragične pogibije mladog Irca, Ministarstvo kulture potvrdilo je da nitko od konzervatora nije tražio dodatnu razinu sigurnosti na bedemu.

Da se do prije nekoliko godina kroz medijske istupe tvrdilo drugačije, izjavio je SDP-ov vijećnik Daniel Radeta.

“U Vladi Andrej Plenković sjedi Državni tajnik koji je prije četiri godine, nakon još jednog tragičnog pada u neograđenu rupu izjavio “kako je dogovor s konzervatorima postignut i kako kreću s raspisivanjem natječaja za postavljanje ograde. Četiri godine nakon, 7. srpnja 2022. na istom mjestu u sličnim okolnostima ponavlja se još jedan tragičan događaj s još jednim smrtnim ishodom”, napisao je Radeta.

Demantira ga predsjednik zadarskog HDZ-a Šime Erlić koji je prozvan u ovoj priči.

“Prije nego što išta kažem, želio bih uputiti svoju iskrenu sućut obitelji. Moram priznati da mi je uopće teško komentirati išta vezano uz tragičan događaj, jer sve što se danas kaže ne može promijeniti tu užasnu činjenicu, a to je da je jedan mladi život ugašen.

Upravo zato mi nije nikako jasno da pojedine osobe iz političkog života Zadra, koriste ovaj nemili događaj za privlačenje medijskih reflektora na sebe.

Moja izjava iz 2018. godine odnosila se na područje obuhvata EU projekta ZADAR BAŠTINI u sklopu kojeg se uredilo 750 metara šetnice na Muraju i kojim se nekadašnja prometnica i parking pretvorila u uređenu gradsku promenadu.

Tada je bila velika rasprava u javnosti treba li ograda biti postavljena na novouređenoj šetnici ili ne, te je nakon širokih konzultacija sa svima ograda ipak postavljena na većini šetnice, gdje god se to pokazalo projektnim propozicijama neophodno.

Međutim taj projekt nije razmatrao sve druge situacije u gradu, kojih je više i koje ponovo treba sagledavati individualno i pronaći najbolja rješenja.

Dakle, u vrijeme kada sam dao tu izjavu, ja sam kao pročelnik bio zadužen za vođenje projekta uređenja šetnice na Muraju, i na to se odnosila moja izjava. Sve ostalo je laž i jadni pokušaj da se na nemilom događaju slažu političke konstrukcije, koje dalje stvarno ne bih želio više komentirati”, obrazlaže Erlić.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...