Hitne službe imale posla na prvoj večeri Ultre; Intervenirali čak 150 puta!

Prva noć Ultra Europe festivala u Splitu završila je sa 150 intervencija Hitne medicinske pomoći tijekom kojih su četiri osobe prebačene u bolnicu, policija je privela 59 osoba od kojih je oduzela veću količinu droge, dok su vatrogasci gasili požar u Park šumi Marjan.

Doktor Dubravko Šola je za Hinu rekao kako je od 150 intervencija njih 30 bilo nešto značajnijih od kojih su četiri osobe prebačene u KBC Split. Tri su osobe zaprimljene u bolnicu zbog intoksikacije alkoholom i drogama, te bitnog poremećaja svijesti, dok je jedna sudionica Ultre pala i slomila nos.

Ostale intervencije su se uglavnom odnosile na uganuća, oguljotine, povraćanje i poremećaj svijesti.

“To je uglavnom to. Ništa se ružno nije dogodilo. Možemo biti zadovoljni prvom večeri Ultre”, rekao je dr. Šola.

Paško Ugrina iz splitske policije je izjavio kako nisu imali posebne sigurnosne probleme, a najveći broj policijskih postupanja pretežno se odnosio na suzbijanje zlouporabe opojnih droga, te manji broj na problematiku javnog reda i mira.

Ukupno su priveli 59 osoba među kojima i one koji su preprodavali karte za Ultru. Kod dva su stranca i hrvatskog državljanina pronašli više od 100 grama kokaina, više od 200 komada ecstasya, 18 ampula MDMA, 12,9 grama ecstasya u prahu, vagu, uređaj za vakumiranje, novac i mobitele.

“Mogu istaknuti dobru suradnju s redarskom službom i svim hitnim službama. Prije i za vrijeme trajanja javnog okupljanja na širem području grada Splita osigurano je povoljno stanje sigurnosti. Nema nekih težih kaznenih djela, a zabilježili smo i prijavu gubitka osobnih dokumenata, te prijavljenih pet imovinskih kaznenih djela”,  kazao je Ugrina.

U vezi s tim imovinskim kaznenim djelima u službene policijske prostorije priveli su dvije osobe pod sumnjom da su počinitelji drskih krađa no, dodao je je, obrada je u tijeku.

Vatrogasci nisu imali posla na Parku mladeži, no zato su u 2.09 sati dobili dojavu o požaru na Marjanu. Gorjelo je na plaži Prva voda gdje je izgorjelo 150 metara kvadratnih niskog raslinja i trave. Požar je lokaliziran u 2.16 sati, a potpuno ugašen u 3.12 sati. Na intervenciji su uz 13 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita s pet vozila bila i tri vatrogasca DVD- a Split s jednim vozilom.

Ultra Europe festival počeo je u petak u 19 sati i trajao jutros sve do 5 sati. Nakon završetka prvog dana partijaneri su otišli u apartmane, dok su gradske komunalne tvrtke odmah prionule čišćenju oko Parka mladeži, ali i ostatka grada. Imali su pune ruke posla jer je ostalo poprilično smeća. Gužvu u Ulici Hrvatske mornarice izazvali su brojni taksisti koji su zauzeli kolničke trake kako bi ukrcali umorne partijanere.

Ove godine partijaneri nakon Ultre nisu spavali po užem dijelu grada, uglavnom na Rivi vjerojatno jer u Splitu puše bura.

Večeras se nastavlja Ultra ludilo drugom večeri.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...