Hrvatska vatrogasna zajednica pozvala na oprez zbog vrlo velike opasnosti od požara

Zbog toplinskog vala, indeks opasnosti od izbijanja požara u Hrvatskoj je visok, osobito na području priobalja gdje je i vrlo visok što dokazuju svakodnevni požari otvorenog prostora te je Hrvatska vatrogasna zajednica u srijedu pozvala na oprez.

Posebno upozorenje je dano području priobalja gdje izbijaju svakodnevni požari otvorenog prostora.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković pozvao je sve vatrogasne zajednice priobalja da povećaju prisutnost vatrogasnih postrojbi na terenu povećanjem broja protupožarnih ophodnji, kao i na pojačano motrenje na području djelovanja.

„Uz postojeće odgovornosti i obveze pravnih subjekata za provedbu odredbi zaštite od požara, pozivamo i građane na dodatan oprez te da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu sigurnosti“, kazao je Tucaković.

Podsjetio je i na zabranu spaljivanja, osobito za vjetrovita vremena, korištenje roštilja u prirodi te bacanje opušaka, kao i bilo kakvo drugo neodgovorno ponašanje koje može biti uzročnikom požara.

“Apeliram na sve da svojim ponašanjem smanjimo mogućnost izbijanja požara na minimum jer je protupožarna kultura odgovornost svakog pojedinca. Ne dopustimo da prizori vatrene stihije koje vidimo u susjednim zemljama postanu i naša svakodnevica“, poručio je te pozvao sve da, ako primijete požar, odmah nazovu vatrogasce na broj 193 ili Centar 112.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...