Interna zadarske Opće bolnice dobila donaciju za kupnju dva ultrazvuka; Donaciju osigurali Tankerska, Turisthotel i Ilirija

Tankerska plovidba, Turisthotel i biogradska Ilirija, donirali su jutros zadarskoj Općoj bolnici – Službi za interne bolesti, sredstva za kupnju dva ultrazvučna uređaja.

Donaciju si ispred spomenutih donatora uručili Meri Matešić ispred Turisthotela, Mario Pavić ispred Tankerske plovidbe te Goran Ražnjević ispred Ilirije.

Donaciju je ispred Opće bolnice primio ravnatelj Željko Čulina, koji je ovu prigodu iskoristio za kazati nekoliko prigodnih riječi zahvale, obrativši se donatorima te predstavnicima lokalne politike, županu, gradonačelniku, pročelniku za zdravstvo pri županiji te ravnatelju ZZJZ ZŽ Škrgatiću.

Donacija je vrijedna 520 tisuća kuna a uređaj će se koristiti za bolje liječenje kardioloških bolesnika. U ime svih djelatnika zadarske bolnice zahvaljujem donatorima, kazao je Čulina.

Iskoristio je priliku da se osvrne na podršku zadarskih gospodarstvenika i tijekom minule Covid-19 pandemije, kada su zahvaljujući doniranim sredstvima od preko 7 milijuna kuna, nabavili veliki broj respiratora, ultrazvučnih aparata, rengen uređaja i zaštitne opreme.

Neočekivano pozvan za govornicu bio je gradonačelnik Dukić, koji je konstatirao da mu je drago da se ulaže u zdravstvo, ljude i opremu.

– Radimo na poboljšanju uvjeta rada u bolnici te ćemo to raditi i dalje. Zahvaljujemo svim našim poslovnim subjektima u gradu koji pomažu bolnici na korist svih naših stanovnika, kazao je Dukić.

Dukić najavio linearni akcelerator – stiže dogodine

Tom prilikom istaknuo je kako vjeruje da će se u svojevrsne donacije dogodine uključiti i Vlada RH, koja će nabavkom linearnog akceleratora zaokružiti priču koja će pacijentima omogućiti liječenje u našem gradu.

– Zahvaljujem u ime županije kao osnivača bolnice, donatorima i prijateljima, direktoru Paviću, direktoru Ražnjeviću i predsjednici uprave Matešić. Zahvaljujem i svim vrijednim djelatnicima bolnice, koji iz dana u dan pokazujete svoje kvalitete. Naša bolnica je u rangu ozbiljnog KBC-a, i to se ne stidimo kazati, rekao je župan Longin.

Naglasio je kako je samo prošle godine pribavljeno više od 50 milijuna opreme za bolnicu.

– Tankerska je tu kad god zatreba bolnici, kazao je Pavić dodavši kako se uvijek sjeti krize koju smo prošli i prvih kontakata, kada je trebalo dovesti operativnu salu iz Cincinnatija, što je bilo teže napraviti nego izdvojiti neki novac. Tad smo bili tu i bit ćemo i dalje, sukladno našim mogućnostima, kazao je Mario Pavić, direktor Tankerske plovidbe.

– Čast nam je i zadovoljstvo da možemo biti dio ove priče. Društveno odgovorno poslovanja oduvijek nam je važno i vjerujem da smo godinama dobar partner ne samo bolnice nego i ostalih projekata važnih za grad o županiju. Stojimo i dalje tu za vas i bit će nam drago pomoći kad god možemo, istaknula je Meri Matešić ispred Turisthotela.

– Drago nam je da je Ilirija dio kontinuiteta ovakvih akcija značajnih za cijelu zajednicu. U našoj strategiji uvijek je pomaganje obrazovanju, zdravstvu, kulturi i amaterskom sportu. To smo činili do sada, to ćemo i činiti i češće nego do sada, kazao je Goran Ražnjević, predsjednik uprave Ilirije.

Za kraj predaje donacije ravnatelj Čulina još se jednom zahvalio donatorima, najavivši kako će se u naredna dva tjedna primiti još tri donacije, pa se veseli ponovnom susretu.

Galeriju ovog događaja možete pogledati niže…

Doncija Općoj bolnici Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...