Iza Derivata na Kapetanskom ostao nered? MO Poluotok: “Imate vremena do četvrtka ili ide kaznena prijava”

Pretprošli vikend na Kapetanskom je održan glazbeni festival Derivat na kojem su headlineri bili legendarni Partibrejkersi. Nakon dvije godine korona pauze, bilo je divno vidjeti okupljeno mnoštvo, osjetiti dobru atmosferu i uživati u kvalitetnoj glazbi.

Ipak, iza pozitivne priče ostalo je razočarenje. Povezano s nebrigom i neodgovornošću. U parku s kojeg puca jedan od najljepših pogleda na grad, Fošu naslonjenu na renesansne bedeme te na otoke, nepravedno zapostavljenom već dugi niz godina, ostavljen je nered.

Svaka čast svima, ali nije red. Umjesto da nakon svakog korištenja terena organizatori iza sebe ostave nešto novo na korist svih koji koriste teren, nama se događa da uništavamo i ono malo što imamo. Imate vremena do četvrtka obnoviti ili ide prijava nadležnom institucijama. Ne znam uopće kako ti ovako nešto padne na pamet, napisao je predsjednik Mjesnog odbora Poluotok Frane Brajković. Priložio je fotografije uz natpis “navodno demontirano pri organizaciji Derivata”.

Sjetimo, na nedavno održanoj javnoj tribini u sklopu projekta KVARTipo od 25 pristiglih prijedloga stanovnici područja MO Poluotok odabrali su realizaciju prijedloga uređenja parka Kapetanski s maksimalnim predviđenim iznosom od 240.000 kuna.
U planu je obnova igrališta i koševa, tribine, javne rasvjete i priključka za vodu te uređenje pristupnih puteva i zelene površine s ciljem ostvarivanja infrastrukturnih preduvjeta za sigurno javno korištenje igrališta i parka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...