Ledo ima novog vlasnika, a zaposleni čak 1.500 kuna veće plaće

Tvrtka Ledo ostvarila je lani 1,04 milijarde kuna poslovnih prihoda, što je 12 posto više nego godinu ranije. Neto dobit je 36,4 milijuna kuna, a predlani je prikazan minus od 1,3 milijuna kuna.

Fortenovina perjanica zamrznutog programa službeno je od 1. listopada u vlasništvu američkog Nomad foodsa, kao i ostale tvrtke iz istog portfelja, poput srbijanskog Frikoma. Prva poslovna godina pod kapom novoga vlasnika donijela je brojne pozitivne brojke.

U Ledu je lani bilo prosječno zaposleno oko 950 radnika, a prosječna neto plaća po zaposlenome iznosila je oko 8700 kuna, što je oko 1500 kuna više nego predlani kad je u tvrtki bilo zaposleno oko 960 ljudi u prosjeku.

Zbog krize izazvane ruskom agresijom na Ukrajinu i poremećaja u lancima nabave, Ledo se odlučio ove godine na vrijeme opskrbiti potrebnom sirovinom i robom. Kako tumače, nabavljene su veće količine kako bi se osigurao kontinuitet proizvodnje i opskrbe potrošača bez rizika desortiranosti.

U Ledu otkrivaju kako su zbog toga morali podići kratkoročni kredit od 50 milijuna kuna kojeg uredno vraćaju iz redovnog poslovanja, piše Danica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...