Ministar Banožić u radnom posjetu protupožarnoj eskadrili u Zemuniku

Ministar obrane Mario Banožić u petak je bio u radnom posjetu 855. protupožarnoj eskadrili 93. krila Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva u Zemuniku te je tom prigodom zahvalio svim pilotima i tehničarima na svemu što su učinili i što čine kako bi posljedice požara bile što manje.

Ministar se sastao s pilotima i tehničarima Protupožarne eskadrile sa zapovjednikom 93. krila brigadirom Krešimirom Ražovom i zamjenikom zapovjednikom 855. protupožarne eskadrile bojnikom Milanom Došenom na čelu, koji su ministra izvijestili o stanju, planovima i provedenim zadaćama, priopćeno je iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).

Ministar Banožić čestitao je i zahvalio svim pilotima i tehničarima na svemu što su učinili i što čine kako bi posljedice požara bile što manje.

„Ovogodišnja sezona je jedna od najzahtjevnijih. Hvala vam na svim nadljudskim naporima, na bespoštednoj borbi s požarima. Naši ljudi znaju kako je vaše djelovanje veliko jamstvo, da ste vi oni u koje se mogu pouzdati, oni koji čuvaju živote i imovinu“, rekao je ministar obrane.

Istaknuo je kako je ZTC preuzeo obvezu do kraja srpnja s remonta postrojbi isporučiti jedan kanader i dva air tractora.

„Ugovorom o održavanju zrakoplova koji je Ministarstvo obrane sklopilo sa Zrakoplovno-tehničkim centrom (ZTC) ugovoreni su svi preventivni i korektivni radovi, za što je Ministarstvo obrane osiguralo potrebna financijska sredstva”, rekao je Banožić, ističući kako je to temelj pripreme protupožarne sezone.

Brigadir Krešimir Ražov istaknuo je kako kao zapovjednik 93. krila jamči učinkovitu pomoć u gašenju požara.

„Tehničari su dokazali da uspješno mogu održavati zrakoplove tijekom redovitih letačkih operacija. I oni i piloti dali su i daju sve od sebe za izvršenje svih zadaća koje se pred njih stavljaju”, istaknuo je brigadir Ražov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...