Mladić skakao s jedrilice u more, teško je ozlijeđen! Spasili ga djelatnici zadarske Lučke kapetanije

Danas su službenici Lučke kapetanije Zadar evakuirali i hitno prevezli ozlijeđenog mlađeg putnika s jedrilice u Zadar, gdje je preuzet u daljnje medicinsko postupanje, objavilo je danas Ministarstvo prometa.

Pokušao skočiti s jedrilice u more, teško ozlijedio prsište

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) organizirala je u suradnji s Lučkom kapetanijom Zadar evakuaciju pacijenta i hitan medicinski transport prema Općoj bolnici Zadar za stradalog putnika jedrilice “Gustac”, koji je zadobio teže tjelesne ozljede u predjelu prsišta prilikom pokušaja skoka u more sa sjeverne strane otoka Sestrunja.

Zahtjev za medicinski transport ozlijeđenog uputio je voditelj jedrilice danas u 12:26 posredstvom Državne uprave za zaštitu i spašavanje, slijedom čega je iz nadležnosti MRCC Rijeka pokrenuta koordinirana MEDEVAC akcija u suradnji s LK Zadar, stoji u priopćenju.

Službenici LK Zadar ozlijeđenog su evakuirali s jedrilice i prevezli u Zadar, gdje su pristali u 13:45 i predali ga djelatnicima HMP Zadar u daljnje medicinsko postupanje prema Općoj bolnici Zadar, čime je ova akcija uspješno završena, navodi se u priopćenju, javlja Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...