Na otvorenoj terasi Muzeja antičkog stakla večeras započinje 8. Zadar Jazz & Blues festival

Od danas pa do 29. srpnja na najljepšoj pozornici u gradu, otvorenoj terasi Muzeja antičkog stakla Zadar, s početkom u 21:30 sati održat će se osmi po redu trodnevni festival ZADAR JAZZ & BLUES koji je u proteklih sedam godina okupio renomirane svjetske glazbenike poput Briana Augera, Triloka Gurtua, Freda Wesleyja, Eric Bibba, Dobet Gnahoré .

U srijedu, 27. srpnja  festival će otvoriti glazbena legenda FRED  WESLEY & THE NEW JBs (USA) koju je zadarska publika imala  prilike upoznati 2016. godine na Zadar Jazz & Blues festivalu.

Fred Wesley  jedan je od najpoznatijih jazz i funk trombonista te jedinstvena pojava na američkog glazbenoj sceni. Publici je najpoznatiji po svojoj suradnji s legendarnim Jamesom Brownom. Od 1968. do 1975. bio je muzički direktor, trombonist, skladatelj i aranžer u Brownovom sastavu JBs s kojim je u velikoj mjeri utjecao na razvoj suvremene popularne glazbe. Tijekom više od četrdeset godina glazbene karijere Fred Wesley je kao instrumentalist, aranžer i producent surađivao s nizom svjetski poznatih glazbenika među kojima su Ray Charles, Lionel Hampton, Randy Crawford, New York Voices, Van Morrison i mnogi drugi.

Cijena ulaznice iznosi 150,00 kn.

U četvrtak, 28. srpnja nastupit će RATKO ZJACA NOCTURNAL FOUR feat: John Riley  ( CRO-USA-SLO-ITA). Ratko Zjaca nagrađivani je gitarist, skladatelj, izvođač i pedagog. Prvi je europski gitarist koji snima kompletan CD na fretless gitarama 2004. godine, Shades of Spirit. Surađivao je i snimao s Benny Baileyem, Garyijem Peacockom, John Patitucciem , Steve Gaddom, Randy Breckerom, Alvinom Queenom, Ronom Carterom, Miroslavom Vitousom i drugim velikanima.

Na koncertu u Zadru nastupit će s Johnom Rileyom, jednim od najpoznatijih jazz bubnjara i edukatora današnjice koji je surađivao je s svjetskim glazbenicima poput Stana Getza, Milesa Davisa, Milta Jacksona, Dizzyja Gillespieja, Johna Scofielda, Boba Mintzera, Garyja Peacocka, Mikea Sterna, Joea Lovana, Vanguard Jazz Orchestra, Carnegie Hall Jazz Band, John Patitucci, Bob Berg i mnogi drugi. Redovni je profesor bubnjeva na čuvenim  akademijama Manhattan School of Music, The New School i SUNY Purchase, a stalni je vanjski profesor  na Konzervatoriju u Amsterdamu, Nizozemska.

Cijena ulaznice: 100,00 kn

U petak, 29. srpnja gostuje  CÈLIA KAMENI, francuska pjevačica kamerunskog podrijetla koju kritičari nazivaju novom nadolazećom zvijezdom jazza. Dijelila je pozornicu s poznatim umjetnicima kao što su DeeDee Bridgewater, China Moses, Liz Mc Comb, Bill Mobley, André Ceccarelli, Michel Hausser, Sandra Nkaké, Ben l’Oncle Soul, Angèle, Leroy Burgess i Kirk Lighsley. Kritičari je nazivaju novom nadolazećom zvijezdom jazza. U Zadru će nastupiti s multitalentiranim ELIO COPPOLA TRIJOM sastavljenim od glazbenika koji su prepoznatljivi ne samo  u Europi, već i u Sjedinjenim Državama, posebno na jazz sceni New Yorka gdje nastupaju u najpoznatijim jazz klubovima.

Elio Coppola je fantastičan talijanski bubnjar. Njegovi “ritmovi” pratili su neke od najboljih glazbenika na svijetu, uključujući Bennyja Golsona, Joeyja De Francesca, Petera Bernsteina, Davea Kiko-skija, Jerryja Weldona, Geralda Cannona, Georgea Cablesa, Dada Moronija, Ronnieja Cubera, Enrica Rava. Cijenjen od svojih kolega, nastupao je diljem svijeta, u nekim od najprestižnijih jazz klubova i jazz festivala uključujući poznati Birdland Jazz Club, Smoke Jazz Club, Dizzy’s Club Coca Cola, Small’s i Mezzrow u New Yorku.

Cijena ulaznice: 100,00 kn

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...