Načelnik male dalmatinske općine spiskao 1.560 eura u austrijskom bordelu, sve je platio službenom karticom

Načelnik općine Murter-Kornati, Toni Turčinov, službenom je karticom sredinom travnja plaćao usluge u austrijskom bordelu. U bordelu je spiskao čak 1560 eura, piše Telegram.

Telegram je u posjedu računa koji pokazuju da je Turčinov sredinom travnja 2019., između 1.37 i 3.38 ujutro, u klagenfurtskom klubu La Cocotte triput upotrijebio općinsku karticu. Dvaput je ispeglao iznose od 600 eura i jednom 360 eura, potrošivši tako u jednoj noći ukupno 1560 eura proračunskog novca.

Turčinov je za Telegram priznao da je bio na ‘večernjem druženju’ u bordelu i to s ‘potencijalnim gostima i domaćinima’, ali da je pomiješao kartice. ‘Moja privatna i službena kartica iste su banke i u tim večernjim satima došlo je do omaške zbog koje se ispričavam svojim mještanima’, napisao je u odgovoru za Telegram.

Jednako tako kazao je da je dug prema općini koji je nastao u bordelu prebio tako da je privatnom karticom platio smještaj. Iz Općine su kazali kako su na putovanje u Austriju, uz načelnika, išle direktorica lokalne turističke zajednice i recepcionarka. A na hotelskom računu, koji je načelnik, kao, podmirio kako bi anulirao troškove bordela, piše da je njime plaćeno noćenje za 12 osoba. Nakon inzistiranja Telegrama, iz Općine su konačno dogovorili da su platili dio troškova vezan uz ‘Roadshow prezentaciju u Klagenfurtu’ i to za načelnika, djelatnice TZ-a i ‘članove lokalne klape’, ali nisu otkrili što točno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...