Načelnik Policijske uprave i gradonačelnik Grada Zadra obišli Područni ured Poluotok

Danas je u Zadru  načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina sa suradnicima te gradonačelnikom Grada Zadra, Brankom Dukićem obišao prostorije Područnog ureda Poluotok,  koji djeluje u sklopu Policijske postaje Zadar, na adresi Zore dalmatinske br.4.

Policijska uprava zadarska otvorila je ovaj ured kako bi u staroj gradskoj jezgri, osigurala bolju i bržu suradnju sa građanima i turistima.

Stara gradska jezgra iz godine u godinu  svojom ponudom turističkih i ugostiteljskih djelatnosti  i bogatim sadržajima postaje mjesto intenzivnog okupljanja, zadržavanja i boravka gostiju kojima je otvaranjem ureda osigurana dodatna i još bolja usluga te učinkovitiji rad policije s građanima.

Policija je cijelo vrijeme bila prisutna na Poluotoku svojim ophodnjama i nismo primijetili da je reakcija policije bila sporija, ali željeli smo se približiti građanima na Poluotoku. U posljednje tri godine u uređenje prostora u Zadru policija je uložila oko 22 milijuna kuna, a ovo je završetak tog ciklusa ulaganja, rekao je načelnik Policijske uprave Anton Dražina.

U svom obraćanju medijima gradonačelnik Branko Dukić se osvrnuo na zahtjevnu turističku sezonu koja iziskuje veliki napor svih javnih službi i turističkih djelatnika, koji zajedničkim nastojanjima mogu osigurati sigurnost građana i turista.

U sklopu današnje posjete prisutni su bili i strani policijski službenici iz Mađarske, Austrije, Poljske i Kine  koji su u svakodnevnoj ophodnji centrom grada te su otvoreni i dostupni građanima i turistima za razna pitanja koja ih zanimaju, ali često i za neobavezan razgovor s građanima, a sve kako bi ovaj grad i okolinu učinili sigurnijim.

Na kraju je načelnik Anton Dražina i ovim putem pozvao mlade da se priključe redovima zadarske policije sa svojim prijavama na dva natječaja Ministarstva unutarnjih poslova koja su u tijeku, u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini i  na upis u srednju Policijsku školu ‘Josip Jović’.

Galeriju ovog događaja možete pogledati niže…

Predstavljanje stranih policijskih službenika u okviru projekta „Sigurna turistička destinacija 2022“

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...