Nakon korone vraća se Etno festival Benkovac, na rasporedu već ovu subotu

Na zadovoljstvo mnogih ponovno se, nakon perioda korona krize vraća tradicionalni Etno festival u Benkovcu.

U svom 14.izdanju u subotu, 23.srpnja festival će u novouređenim dvorima Zavičajnog muzeja u Benkovcu, ugostiti ukupno 10 pjevačkih skupina iz raznih KUD-a ne samo s ovih prostora nego i iz susjedne BiH.

Osim domaćina i organizatora festivala KUD “Branimir” iz Benkovca, koji će nastupiti prvi, tu su još Etno udruga “Petrovo polje” Općina Ružić, Pjevačka skupina “Krčevljani” iz Viteza BiH, KUD “Zora” iz Betine, KUD “Kamen” Bukovica, KUD “Rudine” Župa Vidoši- Općina Livno, KUD ˝Luzarica˝ iz Pridrage i KUD ˝Sv.Kata˝ iz Gruda. Očekuje se spektakularni nastup i naravno posebno uzbuđenje jer je ovaj festival poznat po izboru najboljih pjevačkih skupina, pa će i s tog aspekta atmosfera biti dodatno podgrijana.

I ovogodišnji Etno festival održava se pod pokroviteljstvom Grada Benkovca i značajan je dio bogatog programa Benkovačkog kulturnog ljeta.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...