Cestitka_Uskrs

Nastavak gostovanja Motovuna; Prekrasni stvorovi večeras na ljetnoj pozornici Kino zone

Dvodnevno gostovanje Motovun film festivala u Zadru kulminirat će jednim posebnim filmom, filmom koji će zasigurno ostati u vašim mislima dugo nakon gledanja, laureatom Berlinalea, islandskom dramom ”Prekrasni stvorovi”!

Addi, dječak kojeg je odgojila vidovita majka, odluči u svoju bandu autsajdera prihvatiti maltretiranog dječaka. Prepušteni sami sebi, dječaci istražuju agresiju i nasilje, ali i uče o odanosti i ljubavi. Kako ponašanje grupe eskalira prema životno opasnim situacijama, Addi počinje doživljavati niz vizija nalik snu. Može li njegova novootkrivena intuicija odvesti njega i njegove prijatelje natrag na sigurniji put ili će nepovratno zaroniti u daljnje nasilje?

Prekrasni stvorovi je drama o sazrijevanju koja suptilno secira različite aspekte muškosti. Guðmundsson se vraća u Motovun nakon svog debija ”Heartstone” iz 2017. godine. Dosad je nagrađen u Cannesu, Veneciji i Berlinu, a nominiran je i za Europsku filmsku nagradu. ‘Hoće li ponijeti kući i Propeler Motovuna za najbolji film saznat ćemo dan prije projekcije!

Projekciji ”Prekrasnih stvorova” prethodit će novozelandska kratkometražna drama ”Datsun”.

Matt je tipični tjeskobni 14-godišnjak. Kad mama odluči prodati Datsun njegovog pokojnog tate, Matt odluči povesti najboljeg prijatelja Howieja i mlađeg brata na posljednju vožnju. Kratki filmovi Marka Albistona ”Run” i ”The Six Dollar Fifty Man” dobili su posebne pohvale u Cannesu, a njegov dugometražni film ”Shopping” osvojio je veliku nagradu u natjecateljskom programu 14+ u Berlinu.

Motovunski dvojac, ”Prekrasni stvorovi” i ”Datsun”, na rasporedu su u nedjelju 31. srpnja od 21 sat, a ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:00 h.

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...