NO nakon dugog vijećanja prelomio i napokon izašao s odlukom: “Denis Pleslić (55) novi je sportski direktor KK Zadar!”

Trebali su proći sati da se ukaže “bijeli dim” s “vrha” i Višnjika i Jazina!

Hoće-neće, je- nije, službeno, nije službeno, neslužbeno, nije neslužbeno, ipak je- službeno….

Denis Pleslić (55) novi je sportski direktor KK Zadar.

Pleslić je trener Zadra bio u sezoni 2008/09,  i to manje od mjesec i pol dana.

Krajem prosinca 2008. je na klupi naslijedio Acu Petrovića, koji je dobio otkaz, a kojem je Pleslić bio pomoćnik, da bi već početkom veljače 2009. Pleslić smijenjen, nakon čega je u klub stigao slovenski stručnjak Zmago Sagadin.

Denis Pleslić je završio kineziološki fakultet, prošao je sve mlađe kategorije u KK Zadar, a na kadetskom prvenstvu Jugoslavije koje je Zadar osvojio, proglašen je najboljim igračem i strijelcem. Igrao je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Jugoslavije zajedno s Dinom Rađom i Tonijem Kukočem, nakon čega se odlučio na odlazak u Zagreb na fakultet i igranje za Mladost. Potom odlazi u švicarsku prvu ligu gdje je proveo šest godina, dvije kao igrač, a četiri kao trener. U travnju 1997. uslijedio je povratak u Zadar gdje je radio u omladinskom pogonu.

Bio je Pleslić jedno vrijeme i trener u školi košarke u KK Zara, koju je napustio 2020. U svakom slučaju, čeka ga puno posla, jedan od prvih svakako je razgovor s Tomislavom Buljanom, velikim talentom, koji je prije tri dana raskinuo ugovor s klubom,. Zadatak će Plesliću biti i imenovanje novog trenera koji će povesti Zadar u sljedeću sezonu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...