Nove cijene goriva od utorka. Plenković: Jedan ide malo gore, drugi dolje

U utorak istječe mjera zamrzavanja cijena goriva. Plenković je naglasio kako će vlada pričekati i preko vikenda će konsolidirati sve podatke da vidi kakva je situacija na tržištu te kakvi su dvotjedni izračuni.

U ponedjeljak će vlada održati telefonsku sjednicu, a prema preliminarnim podacima, koji su njemu tijekom dana bili dostupni, čini mu se da će cijene benzina i dizela malo varirati.

“Jedan ide malo dolje, drugi ide malo gore tako da bi to trebalo iduća dva tjedna ostati u približnim okvirima kakvi su danas”, poručio je predsjednik vlade.

“Nastavit ćemo ovu politiku sigurno jer smatramo da je to dobro i korisno za naše sugrađane u ovom trenutku”, dodao je.

“Što se tiče plina – pripremamo se za zimske mjesece”

Plenković se osvrnuo i na moguću nestašicu plina.

“Ovoga trenutka nema nikakvog paketa sankcija koji pokriva dotok plina u zemlje Europske unije. Dakle, to je vrlo važno da znamo. Ono što činimo, a to čine i svi drugi, pripremamo se za zimske mjesece. Naše podzemno skladište plina Okoli je u fazi punjenja. Mi ćemo do početka listopada imati preko devedeset posto.

To se mora ispuniti, mi smo dali tu vrlo jasnu zadaću Hrvatskoj elektroprivredi, dali smo jamstva, sredstva su tu. Proces traje i to je izrazito važno za Hrvatsku, da osiguramo dovoljno rezervi. Inače će plin dolaziti kontinuirano”, kazao je.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...