Održan koncert Stihovima i Notama slavimo Boga; Antolić pokazala kako i duhovna glazba može biti strastvena

U šarolikoj koncertnoj ponudi glazbenog ljeta u Zadru, sinoć su na Narodnom trgu na svoje došli ljubitelji duhovne glazbe kojima se koncertom “Stihovima i Notama slavimo Boga” predstavila Petra Antolić.

Zadarska udruga „Stihovi i Note“ tradicionalno je, uz potporu Zadarske županije, Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra, po deveti put organizirala ovaj ljetni koncert na kojemu se pjevaju domaće i strane kršćanske pjesme.

– Ljudi su željni jedne oaze u kojoj će poslušati duhovne pjesme. Drago mi je što nas prepoznaju i turisti, koji i ove godine zastaju prepoznajući neke strane standarde, ali i sa zanimanjem slušaju zanimljive Petrine interpretacije, rekla je predsjednica udruge „Stihovi i Note“ Vesna Benić.

Petra Antolić pokazala je da i duhovne pjesme mogu biti itekako strastvene, što ne čudi s obzirom na njezin dosadašnji rad. Kći doajena hrvatske duhovne glazbe Čede Antolića poznata je i po izvedbama svjetovnih pjesama na Supertalentu, koncertima posvećenima Arethi Franklin, Janis Joplin…  Osim što je interpretatorica, Petra je skladateljica, kantautorica i vokalna trenerica…

– Pjevam uvijek ono što osjećam, bilo da se radi o svjetovnim ili duhovnim pjesmama. Prvi put sam u Zadru i sretna sam veseljem koje sam doživjela iz publike, komentirala je Antolić svoj nastup.

Na Narodnom trgu Petra je nastupila uz pratnju dvojice vrsnih glazbenika, Saše Miočića i Gorana Goge.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...