Otkazan prvi europski HARD Summer festival koji je trebao u Split dovesti Calvina Harrisa

Nažalost, zbog nepredviđenih okolnosti, svjetska zvijezda Calvin Harris ipak neće nastupiti na splitskom Žnjanu 6. kolovoza u sklopu HARD Summer festivala, potvrdio nam je službeni medijski predstavnik festivala Kristijan Gržetić.

– Zbog nepredviđenih okolnosti Calvin Harris nije u mogućnosti nastupiti prema planu na HARD Summer Croatia. Hard Summer uskoro kreće s pripremama za organizaciju festivala naredne, 2023. godine – dodao je Gržetić.

Eventim je već izdao priopćenje kako će se za sve vlasnike ulaznica automatski izvršiti povrat novca. Neće biti moguće iskoristiti već kupljene karte iduće godine.

Organizatori Hard Summer Festivala Insomniac, Live Nation i Alda već bi se danas trebali sastati sa splitskim vlastima i krenuti s pripremama za iduću godinu. Mjesto bi trebalo biti isto, a datum se tek treba dogovoriti.

Inače, Hard Summer festival već se godinama uspješno organizira u SAD-u, a od ove godine trebap je dobiti i svoju prvu europsku verziju. To je jedan od najpopularnijih glazbenih festivala na sjevernoameričkom tlu koji tijekom svojih izdanja u Los Angelesu, gdje je prvi put i održan još 2008., dnevno okuplja u prosjeku 80.000 posjetitelja.

Na temelju tih podataka i spoznaje o snazi i imidžu ovog festivala, ispričao nam je Gržetić prije mjesec dana, donesena je odluka da se inačica HS-a preseli u Europu i u Hrvatskoj organizira događaj koji će svojom posebnošću postati sastavni dio europske glazbene scene i ‘must visit event’ koji će privući iznimno velik broj posjetitelja iz cijelog svijeta.

Calvin Harris je izvođač koji je nebrojenim hitovima poharao glazbene ljestvice diljem svijeta te broji više od 35 milijardi kombiniranih audio i videostreamova, što ga čini jednim od najgledanijih umjetnika na YouTubeu i jednim od najvećih streaming umjetnika Sony Musica. Calvin je surađivao s brojnim svjetskim umjetnicima, uključujući Franka Oceana, Pharrella Williamsa, Rihannu, The Weeknd i Travisa Scotta, javlja Večernji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...