Paška solana nudi jedinstven doživljaj upoznavanja s proizvodnjom soli; “Jutra u poljima soli Solane Pag”

Obilazak polja soli novi je projekt Solane Pag koji će obogatiti turističku ponudu Grada Paga, a posjetiteljima pružiti nezaboravno iskustvo branja soli kao i informacije o proizvodnji ‘bijelog zlata’ koje je u prošlosti prehranilo mnoge generacije pažana. Na ovaj način, paška sol će vratiti značaj kojeg je imala u povijesti grada Paga i njegovih stanovnika.

Tako Solana Pag d.d. organizira besplatan obilazak solanskih polja uz stručno vodstvo pod čarobnim nazivom „Jutra u poljima Solane Pag“ i to svakim radnim danom  u vremenu od 7 do 10 sati, počevši od utorka 12. srpnja 2022. godine.

Svi zainteresirani posjetitelji mogu se prijaviti za besplatan organizirani obilazak i branje cvijeta soli, a posebna zanimljivost je i to kako će oni koji to požele moći ubrani cvijet soli, uz simboličnu naknadu za staklenku, ponijeti sa sobom kao uspomenu na proživljeno jutro u poljima solane.

Obilazak traje 60 minuta, a broj posjetitelja je ograničen.

Projekt „Jutra u poljima soli solane Pag” provodi se u suradnji sa Udrugom poslovni klaster „Hrvatski otočni proizvod“ čiju oznaku nosi i paška sol. Solana Pag je ovim potezom napravila veliki korak u uključenje u turističku ponudu grada Paga što će nesumnjivo izazvati veliko zanimanje posjetitelja Paga koji su do sada mogli samo iz daljine promatrati solanska polja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...