Plenković: “Svi koji danas žele raditi u Hrvatskoj moraju i mogu pronaći posao”

Obraćajući se domaćim izvoznicima premijer Andrej Plenković poručio je da nagrade najboljima i rezultati poslovanja svjedoče o snazi, otpornosti i agilnosti domaće ekonomije.

Premijer je istaknuo da živimo u nekoliko paralelnih kriza globalnog karaktera. Jedna od uzrokovana pandemijom koronavirusa, a druga agresijom Rusije na Ukrajinu, koja je dovela do rasta cijena energenata, hrane i sirovina. Povrh te dvije, u širem kontekstu, nalazimo se i u klimatskoj krizi koja je trenutno u drugom planu, no sve zajedno zahtijevaju zajednički angažman svih aktera, od države, gospodarstva, poslodavaca i građana.

Osvrćući se na makro sliku zemlje, Plenković je istaknuo najvišu zabilježenu zaposlenost od 1,64 milijuna.

Istovremeno, najmanje je nezaposlenih, oko 100.000, a ta brojka još će se smanjivati intenziviranjem turističke sezone koja bi po očekivanjima mogla biti rekordna.

“To znači da svi oni koje danas žele raditi u Hrvatskoj, moraju i mogu pronaći posao”, smatra šef Vlade, prenosi Poslovni.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...