Pokrenuta web stranica s najvažnijim informacijama o uvođenju eura u Hrvatskoj

Nakon što je Vijeće Europske unije donijelo odluku o pridruživanju Hrvatske europodručju, aktivirana je web stranica Vlade i Hrvatske narodne banke www.euro.hr s najvažnijim informacijama o uvođenju eura u Hrvatsku, izvijestili su u utorak iz HNB-a.

“Građani, poduzetnici, mediji i ostali zainteresirani mogu se putem stranice informirati i dobiti odgovore na brojna pitanja vezana uz euro, poput onih o fiksnom tečaju konverzije, dvojnom iskazivanju cijena, obilježjima kovanica i novčanica eura, rokovima zamjene novčanica i kovanica kuna za eure i zaštiti potrošača tijekom procesa uvođenja eura”, ističu iz HNB-a.

Stranica će se redovno ažurirati i nadopunjavati dodatnim informacijama te odgovorima na često postavljena pitanja.

Na stranici www.euro.hr bit će dostupne i korisne informacije ostalih ključnih dionika čije je sudjelovanje dio procesa zamjene kune eurom, navodi se u priopćenju središnje banke.

Inače, Vijeće za ekonomske i financijske poslove EU-a (Ecofin) usvojilo je u danas tri konačna pravna akta koja su potrebna kako bi Hrvatska mogla uvesti euro 1. siječnja 2023. godine, među kojima je i odluka o stopi konverzije kune u euro po središnjem paritetu 1 euro = 7,53450 kuna.

Današnjim odlukama dovršen je postupak donošenja odluka u Vijeću i Hrvatska od 1. siječnja 2023. postaje 20. članica europodručja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...