Poskupjet će auti marke koju Hrvati jako vole, i to do 5.000 eura! Pitanje je koliko će to biti održivo i uopće imati smisla

Očekuje se značajan porast cijena vozila s benzinskim i dizelskim motorima kao rezultat planiranog EU standarda emisija Euro 7. Dodatni troškovi teško se mogu apsorbirati na manjim automobilima.

Srednjoročno gledano, VW grupa više ne vidi automobile s motorima s unutarnjim izgaranjem kao isplativu alternativu električnim automobilima. Novi čelnik marke Volkswagen, Thomas Schäfer, očekuje značajan porast cijena vozila kao rezultat planiranog EU standarda emisija Euro 7, objavio je Welt am Sonntag, a prenosi Revija HAK.

Vozila skuplja od 3.000 do 5.000 eura

“Vozila s benzinskim i dizelskim motorima bila bi skuplja za 3.000 do 5.000 eura zbog složenijeg sustava ispušnih plinova. Na manjim automobilima ti se dodatni troškovi teško mogu apsorbirati”, rekao je Schäfer.

To znači da početni Volkswagen Polo koji bi 2025. godine (kada se planira uvesti Euro 7 norma) koštao 22.000 ili 23.000 eura jednostavno nije održiv i nema smisla.

Schäfer je istaknuo da do 2025. VW grupa želi na tržište dovesti četiri električna modela malih automobila.

Osim ID.2, bit će tu još jedan model iz VW-a, te po jedan iz Škode i Cupre. S time da VW želi ponuditi ID.2 za manje od 25.000 eura.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...