Povodom 80 godišnjice premijere, večeras projekcija filma ”Casablanca” u Kino Zoni

Tradiciju obilježavanja okruglih rođendana klasika u srpnju ćemo nastaviti uz jedan od najpoznatijih, ali i najznačajnijih filmova u povijesti, besmrtnu romantičnu ratnu melodramu Michaela Curtiza, ”Casablanca” koja je na rasporedu u nedjelju 17. srpnja povodom 80. obljetnice od premijernog prikazivanja.

Rick Blaine je ogorčeni, cinični američki emigrant s prebivalištem u Casablanci. Posjeduje i vodi “Rick’s Café Américain”, otmjeni noćni klub i tajnu kockarnicu koja privlači raznoliku klijentelu: višijske i nacističke časnike, izbjeglice i lopove. U jednom trenutku u Rickov život ulazi razlog njegove ogorčenosti. Njegova bivša ljubavnica Ilsa Lund stiže sa svojim mužem Victorom Laszlom, bjeguncem i vođom češkog Pokreta otpora kojeg traže nacisti…

Na ovom slavnom klasiku odrastale su generacije, a Kino Zona pruža mlađim, ali i starijim gledateljima jedinstveno iskustvo gledanja legendarnih Humphreya Bogarta, Ingrid Bergman, Claudea Rainsa, Conrada Veidta i Petera Lorrea na velikom platnu.

Nagrađen Oskarima za najbolji film, režiju i scenarij, ”Casablanca” je remek-djelo koje se ne propušta, a Poljanom Branka Stojakovića će se prvi put glasno prolomiti nezaboravni citati: “Here’s Looking At You, Kid.”, “Of All The Gin Joints In All The Towns In All The World, She Walks Into Mine.”, “We’ll Always Have Paris.” Ili pak antologijski “I Think This Is The Beginning Of A Beautiful Friendship.”.

Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:00 h.

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...