Požar kod Zatona konačno lokaliziran, na terenu ostaje dežurati 26 vatrogasaca

Požar kod Zatona je lokaliziran, ali nije ugašen pa na terenu ostaje dežurati 26 vatrogasaca s devet vozila.

“Požar je lokaliziran u petak u 21 sat, ali nije proglašen ugašenim. Na terenu je još 26 vatrogasaca i devet vozila koji će ostati noćas dežurati na tom području”, izvijestili su u subotu iz Županijskog centra 112.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice objavili su kako je najveći ovogodišnji požar, koji je izbio na području Šibensko-kninske županije, kod Mrdakovice, proglašen lokaliziranim u petak, 15. srpnja u 21 sat.

Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, makija, crnogorica, bjelogorica te poljoprivredne kulture na trenutno procijenjenoj površini oko 3.300 hektara između Vodica, Zatona i Rasline.

Na intervenciji gašenja požara u petak tijekom dana sudjelovalo je 56 vatrogasaca sa 22 vatrogasna vozila te jedan protupožarni zrakoplov Air tractor.

Tijekom gašenja, vatrogasac iz DVD-a Sigetec je ozlijedio ruku te mu je pružena hitna medicinska pomoć.

Navečer su postepeno otpuštane preostale snage iz Primorsko–goranske, Karlovačke i Zagrebačke županije, a tijekom jutra očekuje se otpuštanje snaga iz Koprivničko–križevačke županije te JVP Ivanić Grada iz Zagrebačke županije koji su još ostali na požarištu.

Pored navedenih snaga, na intervenciji su i vatrogasci iz IVP Šibenik i IVP Split. Tijekom noći, na požarištu je angažirano ukupno 40 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić rekao je da su stožeri Civilne zaštite iz Šibenika i Vodica pripremili te će dostaviti zahtjeve za pokretanje postupka proglašenja elementarne nepogode.

Nakon proglašenja elementarne nepogode, nastavit ćemo s daljnjim procedurama i aktivnostima kako bi građani koji su pogođeni tom velikom nesrećom mogli potraživati određene kompenzacije za izgubljenu imovinu, dodao je.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...