Premijer Plenković: “Cijene goriva trebale bi još pasti”

Premijer Andrej Plenković izjavio je kako bi cijene goriva trebale dodatno pasti te je najavio da će vlada ponovno intervenirati ako takvu mogućnost pokaže izračun cijena goriva, koji se objavljuje sutra.

“Vlada intervenira svaka dva tjedna, sad kako vidim, po ovome što sam maloprije razgovarao s ministrom Filipovićem, čini se da bi cijene goriva mogle biti još niže”, rekao je Plenković u izjavi medijima na Hvaru.

Istaknuo je kako je maloprije razgovarao s ministrom gospodarstva Davorom Filipovićem te da bi, prema informacijama koje čuje, cijene goriva trebale dodatno pasti.

Nove intervencije

“Ako se to pokaže, sutra je izračun, mi ćemo ponovno intervenirati i donijeti odluke na telefonskoj sjednici u ponedjeljak”, rekao je Plenković.

Odgovorio je i na vapaje malih distributera energenata, koji su od vlade zatražili rješenje problema s gorivom, istaknuvši da su “mali distributeri na nogama, kao i svi drugi”, a da su njemu kao premijeru bitni hrvatski građani i hrvatsko gospodarstvo, javlja Index.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...