U 73. godini života preminula Ivana Trump

Ivana Trump, prva supruga bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i majka troje njegove najstarije djece, neočekivano je umrla u četvrtak u svom stanu u New Yorku.

Nestabilno stanje Ivane Trump prvi je put prijavljeno oko 12.30 sati u četvrtak kada je hitna pomoć pozvana zbog srčanog zastoja u stanu u ulici East 64 na Manhattanu, gdje je Ivana živjela, prenosi ABC News. Hitna pomoć je stigla na mjesto događaja i kasnije je Ivana proglašena mrtvom.

“S dubokom tugom objavljujemo…”

Smrt se ne smatra sumnjivom, a dužnosnici kažu da se čini da je umrla prirodnom smrću. Obitelj Trump objavila je priopćenje u kojem potvrđuje njezinu smrt.

“S dubokom tugom objavljujemo da je preminula naša voljena majka, Ivana Trump. Naša majka je bila nevjerojatna žena, snaga u poslu, sportašica svjetske klase, blistava ljepotica i brižna majka i prijateljica. Ivana Trump je preživjela. Pobjegla je od komunizma i prigrlila ovu zemlju. Učila je svoju djecu o odlučnosti i čvrstini, suosjećanju i odlučnosti. Jako će nedostajati njezinoj majci, njezinim troje djece i desetero unučadi”, stoji u priopćenju.

S tužnom vijesti javio se i Donald Trump

Ivana Trump udala se za Donalda Trumpa 1977. godine i bila je na ključnim menadžerskim pozicijama u organizaciji Trump. Njihov problematičan brak i razvod postali su predmetom interesa svjetske javnosti, nakon što je afera Donalda Trumpa s Marlom Maples postala javna, a njihov je razlaz finaliziran 1992. godine.

“Veoma sam tužan što mogu obavijestiti sve one koji su je voljeli, a ima ih mnogo, da je Ivana Trump preminula u svom domu u New Yorku”, objavio je Donald Trump na Truth Socialu. “Bila je divna, lijepa i nevjerojatna žena, koja je vodila sjajan i inspirativan život. Njezin ponos i radost bilo je njezino troje djece, Donald Jr., Ivanka i Eric. Bila je tako ponosna na njih, kao i svi mi ponosan na nju. Počivaj u miru Ivana”, napisao je bivši predsjednik SAD-a.

Oglasio se i sin Eric, objavio je posvetu i seriju obiteljskih fotografija

“S dubokom tugom javljamo da je preminula naša voljena majka, Ivana Trump. Naša je majka bila nevjerojatna žena — snaga u poslu, sportašica svjetske klase, blistava ljepotica i brižna majka i prijateljica. Ivana Trump je preživjela. Pobjegla je od komunizma i prigrlila ovu zemlju. Svoju je djecu učila o odlučnosti i čvrstoći, suosjećanju i odlučnosti. Jako će nedostajati majci, troje djece i desetero unučadi.”

Nakon razvoda Ivana je razvila vlastite linije odjeće, nakita i kozmetičkih proizvoda. Bila je autorica nekoliko knjiga, posljednja pod nazivom “Raising Trump”, a također je napisala kolumnu sa savjetima. Prije objavljivanja “Raising Trumpa”, razgovarala je s ABC Newsom i rekla da još uvijek razgovara sa svojim bivšim suprugom otprilike jednom svaka dva tjedna i da ima “izravan broj” u Bijeloj kući.

“Ja ga stvarno ne želim zvati tamo, jer je Melania tamo”, rekla je tada, misleći na prvu damu Melaniju Trump. “I ne želim izazivati ​​nikakvu vrstu ljubomore ili nešto slično, jer ja sam u biti prva Trumpova žena. OK? Ja sam prva dama”. dodala je tada Ivana.

Knjiga je dokumentirala njezino putovanje od odrastanja pod komunističkom vladavinom u bivšoj Čehoslovačkoj do udaje za budućeg predsjednika SAD-a i zajedničkog podizanja njihovo troje djece, prenosi Net.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...