Prijavite se na jubilarni 50. maraton Preko – Zadar, maraton s najdužom povijesti u Hrvatskoj

Sitno brojimo do jubilarnog 50. plivačkog maratona Preko – Zadar.

Tradicionalni, 50. po redu maraton kojim se preplivava zadarski kanal od prošle godine uvršten je u Cro cup sustav daljinskog plivanja. To znači da će i ove godine, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti startom u 9:00 sati s rive u Preku, uz maratonce rekreativce zaplivati i maratonci natjecatelji, registrirani pri Hrvatskom savezu daljinskog plivanja.

U Cro cupu sudjeluju isključivo registrirani plivači dok se tradicionalna utrka održava kao i do sada – u 8 starosnih kategorija. Pliva se poznata ruta od 4.600 metara, a staza će biti označena plutačama, uz svima već poznate prateće brodice.

Svi rekreativci trebaju imati brodicu za pratnju dok registrirani plivači pri HSDP-u ne trebaju. I ovim putem molimo ljude dobre volje koji imaju brodice i mogu pomoći u pratnji naših domaćih plivača da se odazovu sudjelovanju na 50.maratonu (za barkajole osiguran trošak goriva, topli obrok i majica).

Kontrolu brodica za vrijeme maratona provode Lučka kapetanija, Pomorska policija, Javna vatrogasna postrojba Zadar, Marina Preko, Jedriličarski klub Uskok, HGSS, EMERGENSEA i Crveni križ. Veliku podršku i ove godine maraton ima od TZ Preko i Općine Preko. PK Zadar poziva sve rekreativce i zaljubljenike u plivanje, mlade i stare, da se prijave na 50. maraton, a sve ostale pozivamo na druženje u 09:30 sati na bazen Kolovare.

U iščekivanju prvih plivača na cilju, organizirali smo malu trku za one najmlađe.

Sudjelovanje na natjecanju prijavljuje se putem ove web stranice.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do srijede 02.08.2022. godine u 12:00 sati. Svi obrasci dostupni su na web stranici kluba www.pkzadar.hr.

Pozivamo gledatelje na bazen Kolovare gdje se najbrži očekuju iza 09.45, a svečano proglašenje bit će u 12:00 sati, napominju organizatori.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...