Prosječna plaća u ovom lancu iznosila je 10.700 kuna, a sada je još i povećana!

Bruto plaće svih djelatnica i djelatnika dm-a koji rade u prodavaonicama diljem Hrvatske te u upravno-distributivnom centru dm-a u Zagrebu njemački je drogerijski lanac povećao za 4,5 posto, a ovom odlukom obuhvaćene su i plaće za lipanj.

U dm-u vjerujemo da tvrtka postoji za ljude, a ne ljudi za tvrtku. Svjesni doprinosa koji svaki djelatnik ugrađuje u uspjeh naše tvrtke želimo im zahvaliti i pokazati da prepoznajemo ulogu svakoga od njih u uspjehu dm-a. Kako bismo ublažili posljedice rasta cijena i pružili podršku našim djelatnicima, donijeli smo odluku o povećanju plaće – izjavila je Ana Fostač-Krilčić, prokuristica i voditeljica resora Ljudskih resursa u dm-u, ističući kako vjeruju da je to pravi način kako prebroditi ova izazovna vremena.

Prema zadnjim dostupnim podacima za poslovnu godinu 2020./2021. (koja za tu kompaniju traje od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2021.) prosječna neto plaća iznosila 10.787,52 kune.

U siječnju 2022. godine dm je povećao bruto plaće u prosjeku za 3,5 posto, a tijekom ove poslovne godine djelatnicima je isplatio i dvije stimulacije u visini prosječne mjesečne plaće svakog pojedinog djelatnika, kažu iz kompanije koja je prema   istraživanju portala Moj posao petnaest godina zaredom uvršten među tri najbolja poslodavca u Hrvatskoj te je trinaestu godinu zaredom proglašen najpoželjnijim poslodavcem.

Danas dm posluje u 168 prodavaonica u 63 grada te je prva i jedina drogerija u Hrvatskoj s online shopom, prenosi Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...