Pupić Bakrač službeno zatražio zatvaranje noćnog kluba Ledana i procesuiranje odgovornih!

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije Marko Pupić-Bakrač predao je službeni zahtjev za oduzimanje koncesije noćnom klubu Ledana.

Traži njegovo zatvaranje i procesuiranje odgovornih.

Evo što je napisao u dopisu koji je poslan zadarskoj policiji, Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske, DORH-u, USKOK-u, Ministarstvu kulture i Državnom inspektorati Republike Hrvatske.

Budući se u noćnom klubu Ledana zbog kršenja niza Zakona i propisa od strane osoba i institucija stalno događaju incidenti sa tragičnim posljedicama zahtijevam od nadležnih institucija da poduzmu sljedeće radnje i mjere :

1. Da se tvrtka Nasadi d.o.o zbog nepoštivanja koncesijskog ugovora i kršenja Zakona i propisa raskine koncesijski ugovor s tvrtkom Riva Liburna d.o.o, ukine predmetnu koncesiju te da se objekt Ledana u Perivoju Kraljice Jelene Madijevke trenutno zatvori.

2. Da Grad Zadar koji je vlasnik zemljišta u Perivoju vrati Perivoj pod svoj nadzor i kontrolu na način da ukine suglasnost tvrtki Nasadi d.o.o za korištenje i upravljanje parkom.

3. Da se iz Perivoja u najkraćem mogućem roku sukladno Zakonu o gradnji uklone svi čvrsti i montažni objekti te instalacije koji se tamo protuzakonito nalaze. Jer takvim građevinama nije mjesto u parku niti se park oplemenjuje građevinama i noćnim klubom kao što to tvrdi direktor Nasada d.o.o Josip Krnčević nego hortikulturom. Također zadarske gradske zidine su pod zaštitom UNESC-a i nisu pogodne za građevine onakvog opsega i tipa , noćni klub koji se tamo nalazi o čemu je takvo mišljenje u pisanom obliku dao i Konzervatorski odjel u Zadru. Taj i takav noćni klub razvidno ne zadovoljava osnovne sigurnosne standarde, sanitarne uvjete, standarde zaštite od buke, svjetlosnog zagađenja…

4 .Da se procesiraju odgovorne osobe u tvrtki Riva Liburna d.o.o zbog kršenja niza Zakona i propisa a što je rezultira tragičnim posljedicama te da se protiv istih podigne kaznena prijava i odredi im se jednomjesečni pritvor sa mogućnošću produženja zbog mogućeg utjecaja na svjedoka i mogućnosti ponavljanja djela.

5. Da se protiv odgovornih osoba u tvrtki Nasadi d.o.o kojoj je Perivoj dan na korištenje i Gradu Zadru koji je vlasnik zemljišta a bili su pismeno izviješteni o protuzakonitim radnjama u Perivoju od strane Državnog inspektorata nakon obavljenog nadzora podigne kaznena prijava i odredi im se jednomjesečni pritvor sa mogućnošću produženjem zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela. Jer nakon pisane obavijesti i saznanja o protuzakonitim radnjama nisu poduzeli nikakve radnje i mjere da se spriječi dalje protuzakonite radnje a što je rezultiralo tragičnim posljedicama, dapače unatoč saznanjima koje su imali produžen je koncesijski ugovor tvrtki Riva Liburna d.o.o .

6. Da se protiv osoba u Upravnom odjel za povjerene poslove državne uprave Zadarske županije koji su nakon nadzora Državnog Inspektorata i utvrđenih nepravilnosti izdali protuzakonito Rješenje o udovoljavanju minimalnih uvjeta podignu kaznene prijave i odredi im se jednomjesečni pritvor sa mogućnošću produženjem zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela. Naime klub očigledno ne zadovoljava brojne uvjete među kojima i onaj da unutarnji prostor noćnog kluba ne smije biti manji od 100 m2.

7. Da se istragom utvrdi da li je bivša predstojnica Ureda župana Marina Dujmović-Vuković kontaktirala Župana Longina, pročelnika Stipu Zrilića i zaposlenike Upravnog odjel za povjerene poslove državne uprave Zadarske županije, koristila političke veze i utjecaj kako bi se ishodilo Rješenje o udovoljavanju minimalnih uvjeta .

8. Da me se kao podnositelja ove Prijave i zahtjeva obavijesti pismeno o poduzetim radnjama i mjerama u ovom predmetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...