RTL bio na mjestu gdje je kradljivac vode probušio zadarski vodovod, iz policije kažu: “Ima još dojava”

Danas donosimo, piše RTL, zašto presušuje zadarski vodovod.

Inspekcija iz zadarskog Vodovoda se šokirala otkrićem da se poljoprivrednik nadomak Zadra spojio na glavni cjevovod.

Široka crijeva i agregat koji crpi vodu iz jaruge na mjestu gdje je u Murvici Gornjoj provaljeno u glavni regionalni cjevovod koji vodom iz Zrmanje opskrbljuje Zadar i okolicu dokaz su krađe vode.

Krešimir Orlović, administrator Geografskog informacijskog sustava Vodovoda Zadar:

Stara jaruga koja je na dva mjesta, izgrađen je betonski zid koji zadržava tu vodu. Napravljeno je nekakvo umjetno jezero koje onda služi da bi se ta voda mogla crpiti u obližnje nasade.

Kradljivac vode je otvaranjem ventila na muljnom ispustu snizio i tlak u cjevovodu, a zbog slabog tlaka, više zone Zadra tjednima muku muče s vodom.

Očito je da se na ovoj plantaži sve uzgajalo za prodaju, i voće i povrće.

Sve ove rajčice, paprike, krastavci, lubenice, pa i kukuruz na obližnjoj oranici, sve je to zalijevano stotinama kubika ukradene vode, javlja Nikolina Radić s RTL-a.

Policija provodi istragu kako bi se utvrdilo tko je vlasnik povrtnjaka.

Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske:

Radi se o kaznenom djeu krađe iz Kaznenog zakona, a isto tako prilikom postupanja ili utvrđivanja nekih drugih dokaza, može se utvrditi i da se radi o nekom drugom kaznenom djelu, kazuje Grbin.

Jer kradljivci vode ugrožavaju opskrbu vodom cijelog zadarskog područja.

Direktor Vodovoda Zadar Tomislav Matek:

Velika nam je pomoć od građana koji nam dojavljuju. Jer oni znaju tko krade. Evo, konkretno mi je čovjek rekao: ‘Noću vam otvaraju taj muljni ispust’, kazuje Matek.

Kako je u pregrađenom umjetnom jezeru izrastao šaš, a ima i riba, za pretpostaviti je da ova praksa traje već godinama.

Ljuba Proroković iz Murvice Gornje:

Ono teče već godinama i to su sa Vodovoda vidili. I zašto nisu zatvorili to? A čovik onde ima tako malo prostora da bi uopće triba otvarat onu vodu.

Nediljko Pastuović iz Murvice Gornje:

Mislim da je lipo da se snađu. Uvik bolje živi onaj ko se snađe, nego onaj ko nije. Ko se ne zna snać, sinko moj, ne triba niti izlazit na sunce.

Iz policije upozoravaju da imaju saznanja i o drugim poljoprivrednicima koji se “snalaze” s vodom koju ne plaćaju, piše RTL.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...