Snažno nevrijeme pogodilo Istru i Kvarner, padali komadi leda, temperatura skliznula na 22, ženu vjetar skoro oborio

Rijeku je oko 10 sati pogodilo snažno nevrijeme s grmljavinom, kišom i tučom.

Toplinski val ide prema svojem kraju, a na Kvarneru je kraj ovog vala vrućina već došao.

Naime, oko 10 sati jutros žestoko se nevrijeme sručilo na Kvarner, pa su tako grmljavina, kiša i tuča s velikim komadima leda padali u Rijeci.

Na nekim gradskim ulicama došlo je i do nakupljanja vode pa su tako poplavljene.

“Nova runda pljuskova stiže na sjeverozapad Istre gdje je temperatura pala na 22 °C uz osvježavajući sjeverac. U Puli (Egipat) i dalje prži na 31 °C. Mala nada ostaje još večeras kada pokoji neverin može zalutati i na to područje”, objavio je Istramet na Facebooku.

Javljaju također kako sijeva iznad u Istri, konkretno iznad Poreča.

Snažan vjetar puše u Bregima u općini Matulja u Primorsko-goranskoj županiji. Video je objavio RiMeteo, a gospođu je vjetar dobrano uzdrmao.

Nešto prije 12 sati nevrijeme je počelo i u Zagrebu, tako kišu prati i grmljavina.

Prognoza za danas

Postupno naoblačenje sa sjeverozapada, lokalno s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za utorak uz napomenu da su poslijepodne, a osobito navečer pljuskovi mogući i na istoku zemlje.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, u drugom dijelu dana uz više oblaka moguć je poneki pljusak, ponajprije u unutrašnjosti dok će duž obale i na otocima oborine opet uglavnom izostati.

Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na moru sjeverozapadni i jugozapadni.

Navečer na sjevernom Jadranu bura će biti u jačanju. Najviša dnevna temperatura uglavnom će se kretati od 28 do 33, a na istoku i u Dalmaciji između 32 i 36 Celzijevih stupnjeva, javlja Net.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...