Stručnjak tvrdi da je ovo najbolja poza za spavanje tijekom vrućih noći: Pomoći će održati tjelesnu temperaturu niskom

Iako je po danu vrućina često nepodnošljiva, ona može biti još i veći problem noću. Ako se cijelu noć vrtite po krevetu tražeći najbolju pozu za spavanje i tražite najhladniji dio jastuka, stručnjak za spavanje James Leinhard kaže da postoji položaj spavanja u kojem ćete biti mirniji po sparnom vremenu, piše Mirror.

Položaj spavanja itekako može utjecati na kvalitetu sna tijekom vrućih večeri, a stručnjak savjetuje da izbjegavate spavati na trbuhu, osim ako baš morate zbog zdravlja. Naime spavanje na trbuhu može uzrokovati nepravilno disanje i općenito nemir, što nikako nije korisno za toplog vremena. On tvrdi i da je položaj u kojemu ležimo veliki čimbenik kojim možemo kontrolirati rashlađivanje tijela, a najbolji je, kaže, položaj koji naziva ‘sanjar’; što znači ležanje u polu-fetalnom položaju-

– Ako se noću vrtite i okrećete, otkucaji srca vam rastu. Zbog toga vam je toplije jer više krvi pumpa tijelom, tako da će vam biti još toplije i kad je vani prevruće – objasnio je.

Rekao je i da je, iz njihovog iskustva, važno osigurati udobnost u krevetu, kao i namještati se u spomenuti položaj jer je to najbolji način da se noću održi niža tjelesna temperatura, prenosi Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...