Tucaković: “Požare gase tri kanadera, usmjeren i četvrti a vatrogascima u pomoć stiže vojska”

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u srijedu predvečer je izjavio kako požare na šibenskom području gase tri kanadera, da je usmjeren i četvrti, a  prema informacijama kojima raspolaže, u požaru nema ozlijeđenih.

Ovo je najteži požar ove sezone, ušao je među kuće, podignute su snage iz susjednih županija i vojska, rekao je Tucaković.

Zbog požara, zatvorene su županijske ceste Vodice-Gaćelezi i Šibenski most-Zaton-Raslina, najnovije su informacije iz HAK-a.

Sastao se i Stožer civilne zaštite Grada Šibenika, a načelnik Danijel Mileta je rekao je nakon sastanka  da evakuacija stanovništva službeno nije proglašena.

“Od punoljetnog i fizički sposobnog stanovništva očekujemo, molimo ih da budu u svojim domovima i  pomognu u obrani od vatre.  Što se tiče situacije, ona je nešto bolja, ali ovako ozbiljne ugroze za stanovništvo nije bilo u posljednjih deset godina”, rekao Mileta, koji je nakon sastanka otišao na teren.

Vatrogasci i zračne snage brane objekte, na požarište u Raslini poslani vojnici

Na gašenju požaru kod Zatona, koji je zahvatio dio kuća i vozila, trenutačno je angažirano oko 150 vatrogasaca i zračne snage, a kako je izvijestila Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ),  25 vojnika poslano je na čuvanje požarišta u Raslini.

Na požaru kod Zatona trenutno je angažirano oko 150 vatrogasaca. Temeljem zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, u pripravnost su stavljeni vatrogasci iz Primorsko-goranske i Karlovačke županije, a poslano je i 25 vojnika na čuvanje požarišta u Raslini te vatrogasci Ličko-senjske županije s vozilima i opremom.

Požar je zahvatio dio kuća i vozila, a puše jaka tramuntana koja otežava gašenje. Vatrogasci i zračne snage nastavljaju braniti objekte, izvijestio je HVZ.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...