Tužan prizor sa zadarskog kolodvora; Građani pozvali nadležne na hitno čišćenje, ali i zbrinjavanje beskućnika!

Jedna od članica Facebook grupe zanimljivog naziva “TRN U OKU…..Zadar”, postavila je fotografiju tužnog prizora.

Naime, kako i sami vidite, na njoj beskućnik spava na prostoru namijenjenom za čekanje, a unutar prostora zadarskog autobusnog kolodvora.

– Može li neko iz gradske uprave, Kolodvora, Čistoće, Obale i lučice oprati i urediti ovaj prostor koji je prljav, smrdljiv i zapušten. Čeka se kiša? Načekati će mo se. Do tada uživajmo u prizoru, napisala je korisnica Facebooka.

No, nije jedina koja je komentirala prizor. Učinili su to i drugi članovi spomenute Facebook grupe, pa neki od komentara glase (prenosimo ih u izvornom obliku bez lekure);

Baš sam prosa prije uru i gleda ta dva starca i neznam što bi rekao, užassss.

Ovaj dio je kuga bolest ljuta.

Slažem se operite ga šmrkom jer biće još više zsraze.

Stvarno strašno dubinsko čišćenje i dezinfekcije oko objekta.

Nije to baš tako lako! Ko bi trebao to oprati? Kolodvor? Oni nisu baš dužni prati ispred privatnih objekata!  Kafići, pekate i slična mafija – nisu ludi trošiti, nitko ih i ne goni na to! Grad? Puno nekog u gradu briga za izgled i čistoću!  Ovaj grad nema kulturu ničega!

Svi o čišćenju, a o beskućniku?

No tada je tematika s pranja i čišćenja kolodvora skrenula u smjeru rješavanja problema smještaja beskućnika.

Sve ste lijepo napisali..samo niste napisali ono glavno da treba pomoci i tim ljudima…., komentar je koji je skrenuo tijek misli na znatno realniji problem.

No smjer daljnjih komentara tu se podijelio na one koji su zabrinuti za beskućnika s fotografije, i one druge kojima je i dalje misao ostala na čistoći kolodvora.

Tako neki od komentara glase;

Nažalost ti ljudi ne žele pomoć, na komunalnom redaru je da obavijesti Čistoću za očisti tu površinu, kada sami ne odrađuju svoj posao.

Zar mi moramo raditi posao institucija koje plačamo?

Čitam i ne vjerujem svatko želi pomoć ako se na pravi način postupa.

E griješite malo. Svakodnevno se intervenirao tamo a te osobe nas još i psuju i za par sati su opet tamo.

Najprije ove ljude zbrinuti, to bi triba biti prioritet. Postoje institucije koje bi ih tribale zbrinuti, ali nažalost sustav je zakazao i najlakše je reći da oni ne žele pomoć.   Samim time riješija bi se i problem prljavštine i raznih mirisa.

Hoće li reagirati institucije? Hoće li Liburnija očistiti ovaj prostor? Pitanja je mnogo, a odgovora… nekad ni toliko.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...