U ovom hrvatskom gradu u 6 sati ujutro izmjereno je 30,4 stupnjeva

Dom zdravlja Senj pozvao je stanovnike i turiste na oprez zbog visoke temperature zraka koja je već u petak u šest sati ujutro premašila 30 stupnjeva Celzijevih, stavljajući taj grad u sam vrh najvrućih gradova u Hrvatskoj.

Zamjenica ravnatelja Mira Biondić Tomljanović rekla je Hini da su u posljednje vrijeme zabilježili slučaj sunčanice kod djeteta, slučajeve malaksalosti, kolapsa i povećan broj srčanih udara, ali ne i toplotni udar.

Biondić Tomljanović savjetuje građanima da ne izlaze na otvoreno bez prijeke potrebe, posebice u periodu od 11 do 17 sati jer  tako visoke temperature mogu izazvati malaksalost, ali i toplotni udar.

U Senju je prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda u petak u šest sati ujutro izmjereno 30,4 Celzijevih stupnjeva, što je bila najviša temperatura izmjerena u Hrvatskoj.

Zamjenica ravnatelja senjskog Doma zdravlja izvijestila je da Senj bilježi porast broja oboljelih od koronavirusa te je pozvala stanovnike na oprez s obzirom na to da se tu bolest puno teže podnosi u okolnostima toplinskog vala.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...