U Podvelebitskom kanalu spašen dvojac koje je bura na SUP-ovima od uvale Šugarica otpuhala prema Pagu

MRCC Rijeka zaprimila je 26. srpnja u 20.00. poziv očevica o dvoje veslača na SUP-ovima kod uvale Šugarica, u Podvelebitskom kanalu, koji su u trenutku dojave nekontrolirano plutali nošeni jakim udarima bure prema otoku Pagu.

Odmah po dojavi u akciju traganja i spašavanja angažirani su službenici mjesno nadležne Lučke ispostave Starigrad – Paklenica, koji ubrzo pronalaze dvojac na SUP-ovima, oboje državljani Republike Njemačke, ukrcavaju ih na spasilačku brodicu neozlijeđene, ali iscrpljene i prevoze ih u Starigrad.

Po pristajanju jedna od spašenih osoba službenicima Ispostave izjavljuje da je neplivač, čime je akcija uspješno i sretno završena, javljaju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...