Udar groma na Malom Triglavu ozlijedio 18 planinara, od kojih dvoje teže

Udar groma na Malom Triglavu ozlijedio je jučer 18 planinara, od kojih dvoje teže, doznaje se iz Policijske uprave Kranj, donosi Siol.net.

U 20.30 sati policijski helikopter i spasioci prevezli su dvoje teško ozlijeđenih planinara s Kredarice u KBC Ljubljana. Prema prvim informacijama, nisu životno ugroženi. Ostali planinari lakše su ozlijeđeni.

Posada s novim helikopterom dugo je bila neprekidno spremna za polijetanje te je iskoristila prvu i jedinu priliku da po vrlo lošim vremenskim uvjetima uleti u dolinu i uspješno završi prvi dio intervencije. Ostalih 16 lakše ozlijeđenih ostaje na Kredarici pod nadzorom liječnika i ekipe gorskih spašavatelja koje je na Kredaricu dovezao helikopter Slovenske vojske. Transport ostalih nastavlja se danas. Oni su sigurni. Očekuje se da će u transportu biti uključen helikopter ili helikopteri policije i slovenske vojske, naveli su također.

Vrijeme je izuzetno loše i uvelike otežava rad spasilačkih ekipa tijekom cijelog dana.

Kako se navodi, grom je nekoliko puta udario u područje gdje su bili planinari. Incident se dogodio kada se grupa od 18 planinara vraćala s Triglava prema Malom Triglavu i Kredarici.

Zbog pogoršanja vremenskih uvjeta helikopter je morao niže sletjeti

Ekipa je na područje Triglava stigla s policijskim helikopterom po normalnom vremenu. Situacija se u međuvremenu jako pogoršala, pa je helikopter morao sletjeti niže. Spasilačka ekipa tada je krenula s klasičnim spašavanjem. Uz pomoć ostalih planinara, planinarskog vodiča i djelatnika Kredarice, svi ozlijeđeni su uspješno prepraćeni do Kredarice. Morali su nositi jednu planinarku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...