Unatoč strogoj zabrani izlova periski, turisti u Bibinjama čupaju prazne ljušture bez ikakvih reakcija komunalaca

Fotografija koju vidite snimljena je jučer. U Bibinjama.

Čime se bave turisti u Hrvatskoj? Na plaži u Bibinjama dvojica stranih državljana izronjava periske, napisala nam je čitateljica koja je poslala fotografije.

Dakle, iako je hvatanje, izlov, ubijanje ili zapravo bilo kakva interakcija s plemenitom periskom zakonski strogo zabranjena, to nije spriječilo dvoje stranih državljana, kao što je vidljivo na fotografiji, da ih vadi u Bibinjama.

Sjetimo kako je prije nekoliko dana USKOK u velikoj akciji uhitio nekoliko Hrvata i Talijana zbog izlova zaštićenih morskih vrsta.

Kako je većina periski u Jadranskom moru, zbog bakterije koja ih uništava, nažalost mrtvo, dvojac iz Bibinja neće imati neke veće koristi od same školjke, no ipak ostaje veliki upitnik – zašto su to učinili.

Nadajmo se samo kako nisu pronašli nikakvu mladu perisku koja bi bila genetski imuna na bakteriju koja je poharala cijelu vrstu, pa ćemo i iz Bibinja uskoro izvijestiti o pronađenoj mladoj periski koja je ipak preživjela.

Baš takva je nedavno pronađena i zaštićena  u Ninu, podsjećamo.

No pitanje koje se postavlja kao savršeno legalno – što u tom trenutku rade bibinjski komunalci, čija je reakcija, koliko znamo, u potpunosti izostala. Tko zna, možda se trznu nakon ovog našeg teksta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...